כ-200 אזרחים סוריים נהרגו אחר הצהריים כשחיל האוויר של בשאר אסד ירה מהאוויר אל מאפייה שהייתה הומת אדם בעיירה במחוז אל-חאמה שבמערב המדינה. כוחות האופוזיציה במקום דיווחו כי בזירה שהו, בזמן ההפצצה, 1,000 בני אדם שהמתינו בתור לרכוש לחם - זאת, אחרי שבשלושת הימים האחרונים הורגש מחסור חמור בו, בשל היעדר כמות מספקת של קמח ודלק.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"לפחות לפי שעה, אין דרך לדעת את מספר הקורבנות המדויק", העיד סאמר אל-חאמאווי, תושב העיירה האלפייה שבה התרחש האירוע. "ראיתי ערמות גופות מפוזרות בכל האזור, ביניהן גם של נשים וילדים", הוא תיאר בזעזוע - והוסיף כי לצד ההרוגים, נפצעו בדרגות שונות עשרות רבות אחרות של אזרחים.

התמונות מהזירה מאששות את התיאורים הקשים שהגיעו ממנה: בסרטון וידאו שהועלה לרשת ניתן להבחין בעשרות גופות מכוסות אבק, כשהן מוטלת בין הריסות המבנה שהופצץ. מאז השבוע שעבר נתונה האלפייה לשליטת המורדים, שהצליחו לנגוס באופן ניכר בשטח סוריה שנותר בריבונות כוחותיו של אסד.

זירת ההפצצה בסוריה, היום (צילום: SKY)
זירת ההפצצה בסוריה, היום | צילום: SKY

"כולם הגיעו היום למאפייה, אחרי שאספקת הלחם התחדשה", הסביר חמאאווי - שהדגיש כי עדיין לא הצליח ליצור קשר עם כל בני משפחתו.

אתמול דווח: ארה"ב ורוסיה תומכות בהדחת אסד

העיתון "א-שארק אל-אווסט" היוצא לאור בלונדון דיווח אתמול כי ארצות הברית ורוסיה גיבשו מתווה פשרה שיביא לפרישתו של בשאר אסד מארמון הנשיאות בדמשק - זאת, כשבתמורה יובטח לו כי לא יועמד לדין בגין פשעי נגד האנושות.

עם זאת, מיהר שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב, להכחיש את הדברים ואמר כי במוסקבה לא יתנערו מהתמיכה באסד - גם אם יופעלו עליה לחצים כבדים לעשות זאת.

הרוגים בזירת הפצצה (צילום: RTR)
הרוגים בזירת הפצצה | צילום: RTR

יותר משנה וחצי חלפו מאז פרוץ האירועים האלימים בסוריה, והמחלוקות בין רוסיה למערב באשר לתמיכה באסד עמדו בלב המאבק הדיפלומטי להביא לסיום שלטונו. גורמי אופוזיציה שהתייחסו אתמול למתווה הפשרה שעליו דווח אמרו כי לרודן הסורי יוצגו שתי אפשרויות: פרישה מרצון בתמורה להבטחה שלא יעמוד לדין, או קיום משא-משא ומתן על אופן פרישתו - מבלי שהדבר יימנע הגשת כתב אישום נגדו בגין מעשי הטבח בבני עמו.

אין מדובר בדיווח הראשון לפיו הושגה הסכמה בין המעצמות על פרישתו של אסד. בדיוק לפני כשנה דיווחו כלי תקשורת ערביים על מתווה מוסכם על כל הצדדים - לפיו אסד יעזוב את השלטון בצורה מסודרת ושקטה, תמורת קבלת מקלט מדיני ברוסיה. על פי הדיווח אז, שאפו רוסיה וארצות הברית ליישם את מתווה ההסכם שהביא לפרישתו של נשיא תימן עלי עבדאללה סאלח מכיסאו - גם בסוריה.

בשבועיים האחרונים התגלו בקיעים ראשונים בתמיכה הרוסית בסוריה, בעקבות התבטאותו של סגן שר החוץ הרוסי, לפיה אסד לא יישאר לעד בשלטון בסוריה. זמן קצר לאחר מכן הכחישו בקרמלין את ההתבטאויות וטענו כי אין הן מייצגות את הדעה הרשמית של לשכת הנשיאות הרוסית.