זה היה רק עניין של זמן - אחרי שעולם הריאליטי הביא לנו את הטבח מספר אחת, הזמר מספר אחת, והרקדן מספר אחת - דווקא הפלסטינים מביאים אל מסך הטלוויזיה שלהם את האזרח מספר אחת.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

בתכנית הריאליטי "אל-ראיס" הכללים ברורים - 25 משתתפים זוכים לארבע דקות כל אחד, כדי לשכנע שהוא יכול לשבת ביום מן הימים על הכיסא הכי נחשק ברשות הפלסטינית. עשרת המתמודדים האחרונים ייכנסו ל"אקדמיית הנשיאות", שם יתחיל המאבק האמיתי.

"נטיל עליהם משימות מנהיגות כמו למשל להיות שר ברשות או אולי אפילו שגריר ליום אחד", מספר ראיד עותמן, מנכ"ל סוכנות "מען" המשדרת את התכנית. את שלב הסינון הראשון עורכים חמישה שופטים, בניהם חיזוק שהגיע היישר מכנסת ישראל בדמות חבר הכנסת ד"ר אחמד טיבי.

"דור ביקורתי", הריאלטי הפלסטיני (צילום: חדשות 2)
"דור ביקורתי", הריאלטי הפלסטיני | צילום: חדשות 2

במה עבור נציגי הדור החדש והצעיר

"הדור הזה הוא דור ביקורתי, זה דור שלא אומר כן באופן אוטומטי", אומר ח"כ טיבי. ואכן התכנית הופכת במידה רבה לבמה עבור נציגי הדור החדש והצעיר, בו הם יכולים להשמיע גם קול ביקורתי ולהעלות לסדר היום כמה מן הסוגיות שמטרידות אותם - ולא הכל סובב סביב הסכסוך עם ישראל.

כשאחד המועמדים נשאל במה הוא מתכוון לטפל כנשיא הרשות הוא מזכיר את "סוגיית המשכורות, החשמל, ותשלום החשבונות המוקדם". מתמודד אחר עונה כי הוא "רוצה להפוך את המשפחה הפלסטינית ממשפחה צרכנית למשפחה יצרנית".

ח"כ אחמד טיבי (ארכיון) (צילום: חדשות 2)
אחמד טיבי, אחד השופטים | צילום: חדשות 2

ספק גדול אם בשלב זה אבו מאזן צריך לחשוש לכיסאו, אבל יוצרי הריאליטי מבטיחים שהבשורה הפוליטית החדשה תצא ממסך הטלוויזיה. "המטרה שלנו בתכנית היא לא להשיג משרות" מסביר טארק אבו רוב, אחד המועמדים בתכנית. "אנחנו רוצים להעביר את המסר של צעירים אל מקבלי ההחלטות. להעביר את הדעות שלנו, הציפיות שלנו והתקוות שלנו".