לקראת חג המולד: בית לחם נטושה (צילום: RTR)
בית לחם לבשה חג | צילום: RTR

בית לחם לבשה אמש אווירת חגג, לקראת חצות - אז היו נשואות עיני העולם הנוצרי כולו אל העיר, כשטקס המיסה המסורתי פתח את אירועי חג המולד. כ-100,000 איש - בהם תיירים רבים, פלסטינים נוצרים מכל רחבי הגדה ונציגות מכובדת של ערביי ישראל השתתפו בתפילה בכנסיית המולד - המקום שבו, על פי המסורת, הגיח לאוויר העולם ישו - לפני 2013 שנים. את החגיגות בבית לחם העברנו בשידור חי כאן, בחדשות 2 באינטרנט.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בשונה מבשנים קודמות אופפת את בית לחם אווירת חג שאינה רק דתית באופיה, אלא גם בעלת אופי לאומי מובהק - אחרי החלטת עצרת האו"ם להכיר בפלסטין כמדינה משקיפה שאינה חברה. המיסה בכנסיית המולד ויתר אירועי החג הנוצרי ייערכו במעמד יושב-ראש הרשות, אבו-מאזן, ובכירים אחרים בה - זאת, לצד נציגי מדינות אחרות.

בשעות הלילה בהקו רחובות עיר הולדתו של ישו, שקושטו בתאורה חגיגית ובקישוטים אחרים. בלטו בנוף דגלי פלסטין שהתנוססו בגאון כמעט בכל פינה - ולא במקרה. "אנו חוגגים הלילה לא רק את הולדת ישו, אלא גם הקמתה של המדינה הפלסטינית", הבהירה נור עודה, דוברת הממשלה ברשות.

"חוגגים את הקמת המדינה הפלסטינית" (צילום: RTR)
"חוגגים את הקמת המדינה הפלסטינית" | צילום: RTR

אופיין הפוליטי המובהק של החגיגות השנה חלחל היטב לשטח והורגש בקרב תושבי העיר. "חג המולד השנה מיוחד הרבה יותר מבעבר, מכיוון שרק לאחרונה האו"ם הכיר בנו כמדינה", סיפרה בחיוך תגריד רישמאווי (20), סטודנטית לביולוגיה מבית לחם. "ההישג הזה הפיח בנו רוח תקווה, כי אנחנו מרגישים כעת שלעולם אכפת מאתנו".

תחושות דומות חלק גם חאווייר אבו-עיד, יועץ בכיר באש"ף. בריאיון לסוכנות הידיעות הצרפתית אמר: "בחג המולד אנחנו מציינים את הולדתו של ישו, נסיך התקוה והשלום. העם הפלסטיני נאבק כבר 64 שנים למען השגת שלום צודק, ואחרי ההצבעה באו"ם ותוצאותיה - אנחנו מרגישים שעברנו כברת דרך משמעותית לקראת השגת המטרה שלשמה אנו פועלים".

חג המולד בבית לחם (צילום: AP)
חג המולד בבית לחם | צילום: AP

חג המולד הנוכחי הוא סיבה לשמחה לא רק לצליינים, אלא גם עבור אנשי התיירות בבית לחם. סוכנות הידיעות הפלסטינית "מען" דיווחה כי בבתי המלון בעירו של ישו נרשמה תפוסה של 90%. ברשות ציינו כי סיבה נוספת למסיבה בזירה המדינית היא הכללתה של כנסיית המולד כאתר מורשת עולמית פלסטיני והכרה בו על ידי אונסק"ו.