בעוד המשטר הסורי מטיל את האחריות למותם של שני הכתבים אתמול בחומס על העיתונאים ש"נכנסו לאזור מלחמה", משגרת עיתונאית צרפתייה שנפצעה שם פנייה נושאת לעולם: "בואו לחלץ אותי". במקביל נורו היום למוות בחמה 13 בני משפחה אחת, שעל פי דיווחים שונים מקורבים למשפחתו של הנשיא אסד.

אדית בוויה, כתבת העיתון הצרפתי "פיגארו", נפצעה אתמול באותה תקרית בה נהרגו כתבת ה"סאנדיי טיימס" הוותיקה מרי קולבין והצלם רמי אושליק, כשפגז פגע בבית בו שהו יחד עם כוחות המורדים בחומס. היום העלו המורדים ליו-טיוב סרטון בו אומרת העיתונאית הפצועה כי היא זקוקה טיפול רפואי דחוף.

"הרגל שלי שבורה בעצם הירך בשני מקומות שונים. אני זקוקה לניתוח בהקדם האפשרי", אמרה בוויה הפצועה. "הרופאים מטפלים בי ככל שהם יכולים, אבל אין פה אפשרות לבצע התערבות כירורגית".

"חייבים לארגן הפסקת אש ולהעביר לכאן אמבולנס שיכול לקחת אותי לגבול לבנון, כך שיוכלו לטפל בי בזמן הקרוב", הוסיפה העיתונאית הפצועה.

משרד החוץ הסורי: "העיתונאים אחראים למותם"

במערב נמשך גם היום הזעזוע ממותם של שני עיתונאי ה"סאנדיי טיימס" הבריטי, "כתבת המלחמות" מארי קולווין והצלם הצרפתי ראמי אושליק, שנהרגו כשצבאו של בשאר אסד הפציץ באש כבדה את העיר חומס. היום בחרו השלטונות בדמשק להתנער מאחריות ולגלגל אותה לפתחם של לא אחרים מאשר העיתונאים הזרים עצמם שנשלחו לסקר את הנעשה בסוריה.

סוכנות הידיעות "סאנא", שופרו הרשמי של שלטון אסד, פרסמה בצהריים הודעה מטעם משרד החוץ בדמשק שבה נמסר, בהתייחס לתקרית, כי "על העיתונאים הזרים השוהים בתחומי סוריה לכבד את החוק המקומי המסדיר את עבודתם. על אותם כתבים מוטלת החובה להפסיק להפר את החוק ולהיכנס באופן שמנוגד אליו למקומות בעייתיים שאינם בטוחים עבורם".

דיווח: בסיס סורי הותקף מהים (צילום: AP)
המתקפה הקטלנית בחומס, אתמול | צילום: AP

דובר משרד החוץ הסורי ציין כי "עיתונאים שייפעלו בהתאם להוראות החוק בסוריה ייזכו לקבל את שירותיהם של משרדי הממשל, שיסייעו להם בקבלת מידע על הנעשה בשטח וייעצו להם בסוגיות הנוגעות לביטחונם". הוא גם טען כי בחודשיים האחרונים העניק משטר אסד רישיונות פעילות ל-200 עיתונאים.

"בהיבט האנושי, אנו מביעים את תנחומינו למשפחות העיתונאים שנהרגו בשטח סוריה", נמסר ממשרד החוץ בדמשק. "עם זאת, אנו דוחים כל ניסיון לייחס לממשל את האחריות למותם של השניים - שהגיעו לאזורי מלחמה על אחריותם האישית בלבד מבלי ליידע בכך את הרשויות".

התנערות ממשל אסד מהאחריות לגרימת מותם של עיתונאי ה"סאנדיי טיימס" לא התקבלה ככל הנראה בהבנה רבה באיחוד האירופי. בכיר שם אמר בצהריים, לנוכח הרג הכתבים והמשך מרחץ הדמים, כי באירופה מתכוונים לתגבר את משלוחי הסיוע ההומניטרי לסוריה - במקביל להידוק הסנקציות על המדינה.

13 בני משפחה אחת נורו למוות

בשאר אל אסד, ארכיון (צילום: AP)
בשאר אסד. מתנער מאחריות | צילום: AP

מוקדם יותר היום דווח כי כוחות הביטחון בסוריה עצרו 13 גברים וילדים, כולם מאותה משפחה, העמידו אותם בשורה וירו בהם למוות.

האירוע החמור התרחש היום לאחר שצבא סוריה פשט על כפר הסמוך לעיר חמה, כך דיווחו פעילים לזכויות אדם בעיר. על פי הדיווח, 13 בני המשפחה שייכים לשני ענפים במשפחתו המורחבת של הנשיא אסד. בשלב זה לא ברור מה עומד מאחורי הרצח המזעזע.

לפחות שלושה בני אדם נוספים נהרגו הבוקר בהפצצה של כוחות הביטחון הסורים על כפר הסמוך לאידליב, כך עולה מדיווחים שונים בסוריה. כמו כן, נמצאו גופותיהם של חמישה פועלים סורים שנעלמו לפני יומיים לאחר שחצו את הגבול מלבנון בדרכם לחמה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק