לראשונה מאז הדחתו של חוסני מובארק, הודיעה היום מצרים כי כוחות הביטחון שלה חשפו בסיני חמש מנהרות הברחה תת-קרקעיות לרצועת עזה.

כלי תקשורת במדינה דיווחו כי המנהרות נחשפו בפעולה שערכו כוחות הביטחון המצריים שפעלו באזור. באופן רשמי, התעקשו שם כי מדובר היה בצינור להעברת מצרכים ומזון לרצועה - אך אלה היו תמיד כלי גם להברחת נשק לתוך השטח שנשלט על ידי חמאס בעזה.

גורם ביטחוני בקהיר אמר כי בתוך המנהרות או סמוך להן לא נמצא איש, ולכן לא נעצרו חשודים בהפעלתן. הוא הוסיף כי המנהרות נחסמו, ובהמשך הן יושמדו.

בשלושת החודשים שחלפו מאז המהפכה במצרים לא דווח על פעילות ביטחונית בסיני. ההודעה מהיום מהווה, בין היתר, איתות לישראל על כך שבקהיר פועלים להשיב לידיהם את השליטה והריבונות המלאות בחצי האי - שהפך בשנה האחרונה לזירה שממנה שיגרו מחבלים רקטות גראד לעבר אילת ועקבה.

תמונות נדירות מ"תעשיית המנהרות" העזתית

כתב העיתון המצרי "אל-מצרי אל-יום" תיעד בדצמבר האחרון במצלמתו סיור שערך במנהרות, שבמהלכו הוא למד כיצד הן מוקמות, מי עובד בהן, כיצד - ומה מוברח בהן.

מהתיעוד המיוחד עולה, כי לצד הפועלים הפלסטינים נוטלים חלק במלאכת בניית המנהרות גם פועלים מצרים, תושבי רפיח המצרית.

הביטוי "תעשייה של ממש", שהודבק למנהרות בשנים האחרונות, מקבל מימד חדש בתיעוד המיוחד. אחד הפועלים במנהרה מסביר לפרטי פרטים כיצד העבודה הפכה כבר לעבודה במשמרות, עם מספר עובדים קבוע, שכר יומי ונהלי בטיחות. "12 פועלים עובדים במשמרת הבוקר ו-12 במשמרת הלילה", מספר אחד מהפועלים. "כל אחד מאיתנו מרוויח 100 שקלים ליום עבודה".

המנהרות עצמן מרושתות והפועלים מחזיקים במכשירי קשר. הם אפילו מכנים את האמצעי "מכשיר", בעברית קלוקלת - מילה שנכנסה כבר לסלנג המצרי מהפגישות עם הפועלים הפלסטינים במנהרות. מנורות מוצבות בכל 10 מטרים לאורך המנהרות, וגם מדחס מיוחס מסייע בשמירה על כמות האוויר במנהרות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק