במרכז השיחות בכל זאת, הנשיא אסד (צילום: סוכנות הידיעות הסורית)
מאשים את ישראל. אסד | צילום: סוכנות הידיעות הסורית

הנשיא הסורי בשאר אסד מפנה אצבע מאשימה כלפי ישראל. בריאיון לעיתון הארגנטיני "קלארין", אמר אסד כי ישראל "תומכת באופן ישיר בטרוריסטים - הן בסיוע לוגיסטי והן במידע היכן ואיך לתקוף". כדוגמה לכך מציין אסד את המתקפה על תחנת רדאר, המהווה חלק מההגנה האווירית ויכולה הייתה לאתר מטוסים זרים, ובמיוחד מטוסים ישראלים. כמו כן אמר נשיא סוריה בשאר אסד כי אין בכוונתו להתפטר, וכי רק העם הסורי יקבע מי יהיה בשלטון, בבחירות שיתקיימו ב-2014.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בריאיון, הכחיש אסד את אמיתות נתוני האו"ם לגבי מספר ההרוגים וטען כי המקורות אינם אמינים וכי "קורבנות רבים נהרגו על ידי כוחות המורדים". אסד השיב בשלילה לשאלה האם צבאו השתמש בנשקים כימיים, ואמר: "אם היינו משתמשים בחומרים כימיים, לא היינו יכולים להסתיר זאת".

ההסבר לכך, על פי אסד, הוא מספר הקורבנות הנמוך. "אם היינו משתמשים בנשק כימי באזורי מגורים, היו אלפים או עשרות אלפים הרוגים בתוך דקות ספורות. איך היינו יכולים להחביא דבר כזה?".

בנוסף, הדגיש אסד אמר כי ממשלתו תומכת בוועידה המתוכננת על ידי ארצות הברית ורוסיה לפתרון המשבר בסוריה, אך ציין כי הוא סקפטי לגבי התוצאות. "המערב מאמין שועידה פוליטית יכולה לפתור טרור - זה לא מציאותי".

טורקיה: "בעד הכינוס בנושא סוריה

טורקיה "מרככת את עמדתה" בנוגע לקיום הוועידה הבינלאומית, בהנהגת רוסיה וארצות הברית, שתעסוק במלחמת האזרחים המתחוללת בסוריה: מדברים שאמר ראש הממשלה הטורקי" רג'פ טאיפ ארדואן, לאחר פגישתו על הנשיא אובמה, עולה כי ראש הממשלה הטורקי תומך בכינוס הוועידה בתמורה למספר הבטחות מצד וושינגטון. כך דיווח העיתון הטורקי "מילייט".

על פי הדיווח, אנקרה הסכימה לתמוך בוועידה אם לאחר שהממשל האמריקני הבטיח כי דיוני הוועידה לא יימשכו זמן רב מידי והצדדים לא ימשיכו בצעדים טקטיים "רק בשם הדיפלומטיה".

במסיבת העיתונאים שקיימו אובמה וארדואן ביום חמישי בבית הלבן, אמר הנשיא האמריקני, כי הוא "מביע השתתפות בצער הטורקים בעקבות הפיגוע בגבול עם סוריה", וציין כי "שוחח רבות" על הנושא עם ארדואן. מנגד, ניסה ראש הממשלה הטורקי להפעיל לחץ על הנשיא אובמה לפעול באופן נחרץ יותר להפלת שלטונו של הנשיא הסורי אסד, במסגרת מה שהוא כינה"הבטחת היציבות באזור".