המצוקה בעזה הדרדרה בכל הנוגע לשירותי הרפואה בעיר, כך מדווחים הפלסטינים: הפצועים הרבים מגיעים לבית החולים במוניות ורכבים פרטיים, כשהם כבר מצליחים להגיע לבית החולים שיפא יש מחסור במיטות, חדרי הניתוח וההמתנה מלאים, ואפילו חדר המתים עמוס מעבר ליכולת האכלוס.

מנהל בית החולים ד"ר חסאן חלאף אומר שמרבית הפצועים הם אזרחים. "על פי הנתונים האחרונים מספר ההרוגים הגיע ל-543", הוא אומר. "30% מהם הם ילדים ונשים. יש 2600 פצועים כאשר 42% מהם הם נשים וילדים".

לעמה עליווה היא ילדה בת 11 שביתה נהרס בהפגזות צה"ל. אמה נהרגה, וגם כמה מאחיה. לאחר שהיא הגיעה לבית החולים, היא הייתה שבורה בגופה, אבל בעיקר בנפשה. לרופאים לא ברור אם היא תצליח לשרוד .

הרופא שקיבל אותה הוא מאד גילברט, מתנדב נורווגי שהגיע לרצועה לפני שבוע והזדעזע מהתנאים במקום. "בבית החולים שיפא יש מחסור בהכל ", הוא אומר. "אין להם חלקי חילוף, אין כאן מוניטורים, אין מכונות ללחץ דם, אין עגלות וכסאות גלגלים, יש להם מחסור גדול, ומעל הכל יש יש כאן אסון נוראי".

רופאי בית החולים הפלסטיני לוקחים עשרות החלטות קשות בכל יום. יש חולים שכדאי לנסות ולהציל, ויש פצועים שאיש בעזה יכולים לעזור להם. "אנחנו צריכים להיות קשוחים יותר, לבחור במי אפשר לטפל, אנו נאלצים להניח בצד אנשים שיכולים גם למות".