בחירות בלבנון (צילום: רויטרס)
קולות למכירה בלבנון | צילום: רויטרס

זהו זמן של בחירות בלבנון, וחוסיין - מובטל בן 24 מדרום ביירות, כבר לא יכול לחכות ליום ההצבעה, ולא בגלל הלהט הפוליטי שלו. מה שמניע את חוסיין - הוא הכסף שהמועמדים משלמים עבור הקול שלו.

"מי שישלם הכי הרבה, יקבל את הקול שלי - אני לא מצפה להצעות של פחות מ-800 דולר", אומר חוסיין. הוא עשוי לקבל הצעות הרבה יותר רווחיות. הבחירות לפרלמנט בתחילת חודש יוני הופכות להיות הבחירות היקרות ביותר שנערכו בלבנון מאז ומעולם, ומאות מיליוני דולרים זורמים עכשיו ללבנון מכל רחבי כדור הארץ.

כבר שנים ארוכות לבנון היא שדה הקרב של קבוצות עדתיות ולאומיות שונות. עכשיו, כשכבר אין על אדמת לבנון כוחות זרים, ערב הסעודית מדינות אחרות מחמשות את הנאמנים שלהן בכסף במקום נשק. התוצאה - המרוץ התחרותי והמושחת שידעה המדינה ואולי האזור כולו.

"אנחנו שמים על זה הרבה כסף"

בכיר בממשל הסעודי אמר ל-'ניו יורק טיימס' כי "אנחנו שמים על זה הרבה כסף, אנחנו תומכים במועמדים שרצים נגד חיזבאללה ואנחנו מתכוונים לתת לאירן להרגיש את הלחץ". ערב הסעודית משקיעה בשנים האחרונות מאות מיליוני דולרים בלבנון.

הקולות נרכשים במזומן או בשירותים מיוחדים: המועמדים שילמו סכומים עצומים, ולפי ה-'ניו יורק טיימס' המשיכות של המועמדים מהבנקים מעידות על הכמויות האדירות של הכספים שעוברים לציבור הבוחרים. אלפי לבנונים מרחבי העולם יטוסו הביתה להצביע, על חשבון המפלגה שתזכה בקולם.

התופעה מעלה תגובות ציניות בקרב הפוליטיקאים בלבנון. בעולם הערבי מאמינים שלבנון היא המדינה הדמוקרטית ביותר מהודו עד לוב, אבל גם כאן הנאמנות היא סקטוריאלית - שבטית. בזמן של משבר כלכלי עולמי, דווקא לבנון פתאום פורחת. איך זה ייגמר? נצטרך לחכות כמה שבועות כדי לגלות, אבל יכול להיות שהתשובה לשאלה הזו נמצאת אצל אחד, חסן נסראללה. הוא בטוח יודע.