הרבה זמן כבר לא שמעו עברית בסיני. גם חברי הקבוצה שליווינו אינם תיירים, אלא סוכני נסיעות ותיירות שהביאו המצרים בניסיון להשיב את הישראלים לחצי האי, או לפחות את הערבים הישראלים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אני לא מרגיש פה פחד", מספר יוסי, סוכן נסיעות מטירת הכרמל שביקר בשארם. "אני קורא לכל הישראלים להגיע וליהנות מהיופי של שארם".

החופים בסיני עדיין מרהיבים, השמש יוקדת גם בחורף והים צלול. לא רק זה נותר כשהיה, גם המחירים נראים כאילו נלקחו מעולם אחר. לילה בבית המלון "סוניסטה" בטאבה, הכל כלול, יעלה לכם 60 דולרים ואילו באינטרקונטיננטל טאבה תשלמו 120 דולרים ללילה. אם תרצו להרחיק לכת עד שארם חדר בבית המלון "סי בייטש", הכל כלול, יעלה לכם 90 דולרים ללילה.

מוחמד חמדי, מנכ"ל משרד נסיעות בקהיר, ממקד את השיווק שלו לערביי ישראל וקרא ל"אהובינו ואחינו שיבואו לכבד אותנו בנוכחותם". המצרים מודעים לחשש הגדול של ישראלים להגיע לכאן, ומנסים להתגבר על ההיענות הכמעט מושלמת של הישראלים לאזהרות המסע החמורות לסיני. ההצעה: 150 שקלים לאגרת כניסה, המעוניינים בטיול מאורגן יכולים לשלם 200 שקלים נוספים ולקבל בתמורה הסעה ואבטחה צמודה.

השפעת שלטונם של האחים המוסלמים עדיין לא מורגשת בחצי האי, שהוא מעין מדינה בתוך מדינה. אבל את השינוי בחופש הביטוי אפשר להרגיש ולראות למשל בתמונותיו הקרועות של הנשיא מורסי. בתקופת שלטון מובארק אף אחד לא היה מעז להשחית את דיוקנו.

בדרך חזרה לגבול ישראל, עצרנו, איך לא, בחושות המוכרות כל כך לישראלים. שם מספרים בנוסטלגיה על הצעירים שבשנים עברו מילאו את החופים. ספק גדול אם אותם ימים יחזרו בקרוב, אך תמונה אחת, בכל זאת, ניקח איתנו מהמסע לחצי האי סיני. תמונה קבוצתית אחת של מצרים, ערבים ישראלים ויהודים מנסים לעשות שלום דרך התיירות.