נבחרת מצרים בכדורגל (צילום: רויטרס)
שחקני נבחרת מצרים. פרשה מסעירה | צילום: רויטרס

לא רק אצלנו: מצרים גועשת בימים האחרונים על רקע פרשת יחסים עם נערות ליווי בה היו מעורבים שחקני הכדורגל של הנבחרת הלאומית במהלך שהותם בטורניר גביע הפדרציות המתקיים בימים אלה בדרום אפריקה.

מצבו הבריאותי של הנשיא חוסני מובארק כבר לא מעניין, ואפילו השיחות האחרונות על ביקורו של ברק אובמה נזרקו לצד. הרחוב המצרי דורש דין וחשבון על מה שכונה בתקשורת המצרית התנהגות "בלתי מוסרית" של שחקני הנבחרת.

אלפי מצרים הגיעו לדרום אפריקה על מנת לעודד את נבחרתם, אלופת יבשת אפריקה. ה"פרעונים" מוכרים כנבחרת חזקה מאוד במונחים מקומיים, וגם הייתה לראשונה שהשתתפה בטורניר גביע העולם.

ואולם שחקני הנבחרת הפגינו במשחק המכריע מול ארצות הברית יכולת חלשה, והובסו 3:0. עם העובדה הזו הסכימו להשלים האוהדים, אך לא עם הגורמים שהביאו ליכולתם הירודה של השחקנים המצריים על המגרש.

פריצות? פרוצות!

שלשום התבררה הסיבה ליכולת: כמה משחקני הנבחרת המצרית חגגו לילה קודם לכן עם נערות ליווי בבית המלון. הסיבה לחגיגה: ניצחון על נבחרת איטליה החזקה. למחרת בבוקר דיווחו על כך העיתונים המקומיים - דיווחים שנתקלו בגל הכחשות גורף של המשלחת המצרית והתקשורת בקהיר.

ראשית הפרשה בכלל בתלונה שהגישו כמה שחקנים על גניבה שבוצעה בחדרם. "2,600 דולרים נגנבו מהחדר שלנו במלון", טענו השחקנים וחשבו כי ניתן יהיה להתל בתקשורת המקומית. חקירה מהירה של אנשי הביטחון בבית המלון הוכיחה: פריצות לא היו לחדרים, אבל פרוצות בהחלט כן.

"לילה לפני הגשת התלונה חגגו כמה שחקנים עם נערות ליווי בחדרים, כשהם שותים לשוכרה", אמר גורם במלון לעיתונים. "שום סימני פריצה לא התגלו - לא בחדרים עצמם ולא בכספות המצויות בהם".

בנות הזוג הפסיקו את הקשר

מנהל הנבחרת המצרית וראשי הסגל המקצועי מיהרו להכחיש את הדיווחים, אך שכחו שלא מדובר בתקשורת המצרית וכי יהיה קשה לכבות את השריפה הזו. בחלוף הימים נחשפו פרטים נוספים, כשגם התקשורת הבין-ערבית מצטרפת למרקחה.

הבוקר פרסם העיתון "אל-קודס אל-ערבי" כי מנהל הנבחרת המצרית חסן שחאטה הגיש כבר את התפטרותו להתאחדות, אם כי יו"ר ההתאחדות סמיר זאהר סירב לקבל את ההתפטרות. "עליו יהיה לסיים את קמפיין ההתמודדות על ההעפלה לגביע העולם", קבע זאהר בהחלטתו.

העיתון עוד דיווח כי חלק מבנות הזוג של השחקנים המעורבים בפרשה הפסיקו לדבר איתם וחלקן אף נפרדו מהן. בינתיים, בקהיר נערכו ל"קבלת הפנים" לשחקנים - ועשרות אנשי ביטחון התפרסו בנמל התעופה הבינלאומי על מנת למנוע מהומות עם נחיתת הנבחרת. האירוע עבר בשלום.

מאיימים בתביעת דיבה

אנשי הנבחרת, פגועים מיחס התקשורת בצפון-אפריקה, מבטיחים להגיב על כך בבית המשפט. "נפנה לפרקליט הראשי ונגיש תלונה בגין הוצאת דיבה", הבטיח קפטן הנבחרת אחמד אל-חסן.

במצרים ממשיכים לעקוב בדאגה אחר התקדמות הפרשה. מעבר לקלון המוסרי, חוששים בקהיר לא פחות מאי-העפלה לטורניר גביע העולם בשנה הבאה. על רקע העוינות התקשורתית בצפון אפריקה, כלל לא בטוח שהשחקנים המצריים ירצו לשוב לשם.

ב-13 בנובמבר 1999 הובסה נבחרת ישראל 5:0 על ידי דנמרק במשחק מכריע בו הייתה יכולה לרשום העפלה היסטורית לטורניר אליפות אירופה בכדורגל. ערב המשחק אירחו כמה משחקני הנבחרת נערות ליווי בחדריהם בבית המלון, וביקורת ציבורית ותקשורתית חריפה נמתחה על התנהלותם. היו שטענו כי זו הייתה הסיבה ליכולת הירודה של הנבחרת במשחק, שבגללו הוחלט לגבש "קוד אתי" לנבחרות הספורט בישראל.