N12
פרסומת

נסראללה התקשר לאבי המחבלת מהשומרון

מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה ערך שיחת ניחומים עם אביה של המחבלת, שניסתה לדקור עוברי אורח בשומרון, נדרסה ונורתה. "היא מזכירה לי את בני האדי שנהרג", אמר לאב

מה שנשאר לו זה לאיים. נסראללה
הקישור הועתק
מה שנשאר לו זה לאיים. נסראללה
שיחת ניחומים, נסראללה

מנהיג חיזבאללה חסן נסראללה התקשר אמש (שישי) למשפחתה של אשרקת קטאני, המחבלת בת ה-16 שניסתה לדקור עוברי אורח בטרמפיאדה בחטמ"ר שומרון ונדרסה על ידי ראש מועצת שומרון לשעבר גרשון מסיקה. מלבד משיחת הטלפון המפתיעה, קיבל האב גם הבטחה מנסראללה.

על פי הפרסום בערוץ הטלוויזיה אלמיאדין המקורב לחיזבאללה, מזכ"ל הארגון נסראללה הביע את תנחומיו באוזני אביה של המחבלת הצעירה. הוא אמר כי עבורו היא כמו בנו האדי, שנהרג בקרב עם חיילי צה"ל בלבנון לפני שנים.

המחבלת חוסלה, זירת הפיגוע
המחבלת חוסלה, זירת הפיגוע | צילום: משה שמעון

על פי עדות האב, שקטע ממנה שודר בכתבה של רשת הטלוויזיה הלבנונית, נסראללה שאל בסיום השיחה האם יש משהו שהמשפחה רוצה לבקש ממנו, האם היא זקוקה לדבר מה. האב השיב כי הוא מעוניין שנסראללה יזכיר את שמה של בתו בנאומו הקרוב, נסראללה התחייב כי כך יעשה.

הפיגוע התרחש לפני כשבוע, כשסמוך לשעה 09:00 בבוקר שלפה המחבלת אשרקת קטאני סכין, ופתחה בריצה לעבר הטרמפיאדה שבשומרון, שהייתה עמוסה בבני אדם. ראש מועצת שומרון לשעבר גרשון מסיקה שעבר במקום הבחין בהתרחשות ודרס אותה עם רכבו. חיילים שהיו במקום פתחו באש לעבר המחבלת שנפצעה ובהמשך מתה מפצעיה.