יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן (צילום: רויטרס, חדשות)
ניחם משפחת המחבל. אבו מאזן | צילום: רויטרס, חדשות

יו"ר הרשות הפלסטינית אבו-מאזן שיגר בסוף השבוע איגרת למשפחתו של מועתז חיג'אזי, מי שניסה להתנקש בחייו של איש הימין יהודה גליק, ובהמשך חוסל על ידי כוח ימ"מ שפשט על ביתו. אבו-מאזן הביע צער על המקרה והטיל את האחריות למותו על ישראל. בישראל לא נותרו אדישים למהלך: ראש הממשלה נתניהו גינה בחריפות את יושב-ראש הרשות ואמר כי "בשעה שאנו מנסים להרגיע את הרוחות, אבו מאזן שולח מכתבי תנחומים על מותו של מי שניסה לבצע רצח נתעב. הגיע הזמן שהקהילה הבינלאומית תגנה אותו על מעשיו".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

שר החוץ ליברמן גינה גם הוא את יו"ר הרשות ואף היה חריף יותר בדבריו מנתניהו: "מכתב התמיכה שהעביר יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן למשפחת המחבל שירה ביהודה גליק, מעיד יותר מכל כי אבו מאזן הוא אכן פרטנר: פרטנר לטרור, פרטנר לטרוריסטים, פרטנר לרוצחים.

"מכתבו הבזוי של אבו מאזן הוא תמיכה גלויה בטרור ועידוד לרציחות נוספות. אני קורא לקהילה הבינלאומית להקיא ולהוקיע את האיש הזה שמוביל את הסכסוך הישראלי-פלסטיני למחוזות אלימים ואיומים".

מועתז חיג'אזי, ארכיון
מועתז חיג'אזי, ארכיון | צילום:

יומיים לאחר ניסיון ההתנקשות בפעיל הימין יהודה גליק וחיסול המחבל שירה לעברו, המשטרה עצרה חשוד נוסף במעורבות באירוע. מדובר באדם שעבד אף הוא במסעדה במרכז למורשת בגין בירושלים, בדומה למחבל מועתז חג'אזי, שחוסל בידי כוחות הביטחון.

במשטרה חושדים שהצעיר הנוסף שנעצר העביר לחג'אזי מידע שסייע לו בביצוע הירי לעבר פעיל הימין יהודה גליק. עם זאת, לא ברור האם העצור הנוסף בפרשה ידע על כוונתו של חיג'אזי להתנקש בחייו של גליק.

בשבוע שעבר נחשף כי חיג'אזי הועסק במסעדה הפועלת בתוך מתחם המרכז למורשת בגין בירושלים, זאת למרות שמסוכנותו הייתה ידועה היטב. המרכז מארח לעיתים תכופות אישים ישראלים בכירים, בהם חברי כנסת, שרים ואפילו את ראש הממשלה נתניהו ואת נשיא המדינה ריבלין שהיו במקום בחודש האחרון.

על פי עדויות מהזירה, חיג'אזי עבד כטבח במסעדה גם במהלך הכנס שבו השתתפו חברי כנסת וסגני שרים. דקות לאחר שסיים את המשמרת, המתין לגליק ופתח לעברו באש. ביום שאחרי הירי, טוענים במסעדה כי לא ידעו על כך שהעובד היה כלל בכלא ובעל הרשעות קודמות. לטענתם, הוא הועסק על פי חוק. במרכז למורשת בגין טוענים מנגד כי חיג'אזי היה עובד של המסעדה הנמצאת בזיכיון פרטי, וכי למרכז אין קשר לאנשים העובדים שם.