מערכת הבחירות בישראל הסתיימה אך נראה כי "מדיניות העמימות" חוזרת. ישראל הרשמית לא לוקחת אחריות על התקיפה שהתבצעה ביום שישי האחרון בסוריה, שבמהלכה הופצץ מהאוויר מתקן לייצור טילים במערב המדינה. על פי הדיווחים, 17 בני אדם נפגעו ומערכת ההגנה האווירית של צבא אסד לא הופעלה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

ב-2:30 לפנות בוקר הופיעו ברשתות הדיווחים הראשונים על התקיפה האווירית במערב סוריה. סוכנות הידיעות הרשמית דיווחה כי חיל האוויר הישראלי השמיד מספר מבנים ליד העיירה מסיאף, ולפי הגרסה הזו - נפצעו שלושה חיילים בלבד. אולם בדיווחים שבאו לאחר מכן דובר על מספר נפגעים רב יותר ובהם גם כמה הרוגים.

בסוריה ובלבנון דיווחו כי לפחות שני מטוסי קרב ישראליים השתתפו בתקיפה. על פי עדי ראייה, הם חלפו מעל דרום לבנון והנמיכו גובה עד שהגיעו לאזור הגבול עם סוריה. הם שיגרו את הטילים לעבר המטרות בו זמנית ובדרכם חזרה הם טסו לאורך קו החוף הלבנוני.

תקיפת צהל בסוריה (צילום: ללא, חדשות)
צילום: ללא, חדשות

העיירה מסיאף שבמחוז חאמה היא יעד לתקיפות מרובות בשנתיים האחרונות. באתר הזה שוכן המרכז הסורי למחקרים מדעיים ושם לפי הדיווחים בתקשורת הזרה משטר אסד עוסק בפיתוח טילים מדויקים בשיתוף משמרות המהפכה וחיזבאללה. באופוזיציה הסורית טוענים כי בתקיפה נפגעו גם מתקנים שבהם פעל חיזבאללה בעת האחרונה, בהם מתקן אימונים.

כוחות ההגנה האווירית של צבא אסד השיבו באש נגד המטוסים וענו כי הצליחו ליירט כמה מהטילים. מאוחר יותר דווח על פגיעת טילים גם במחסנים בפרברי מחוז חומס שקרוב לגבול עם לבנון, ושרידי טילים נפלו גם בשטח הלבנוני. פרט מעניין נוסף שמציינים בדיווחי האופוזיציה הוא כי התקיפה התבצעה סמוך למקום שבו הוצבה לא מזמן מערכת ההגנה האווירית הרוסית S-300. אולם ככל הידוע לארגוני המעקב בסוריה, המערכת לא הופעלה.