N12
פרסומת

רג'וב: "לשרוף חולצות של מסי"

יו"ר ההתאחדות הפלסטינית קורא לחרם נגד כוכב ברצלונה ונבחרת ארגנטינה על רקע משחק הידידות הצפוי מול ישראל במוצאי שבת באצטדיון טדי. "מסי, אל תבוא", אמר רג'וב. "אל תיתן לגיטימציה לגזענות". בהתאחדות הכדורגל מאשרים: מסי ישחק

סוכנויות הידיעות
חדשות
פורסם:
"התנגד לקיום המשחק". מסי
צילום: רויטרס
הקישור הועתק
"התנגד לקיום המשחק". מסי
כוכב נבחרת ארגנטינה. ליונל מסי (ארכיון) | צילום: רויטרס

יו"ר התאחדות הכדורגל של הרשות הפלסטינית קורא לאוהדי ספורט ערבים ומוסלמים לשרוף תמונות וחולצות של כוכב ברצלונה ונבחרת ארגנטינה אם זה ישתתף במשחק הידידות מול ישראל בסוף השבוע.

ג'בריל רג'וב אמר את הדברים היום (ראשון) במסיבת עיתונאים בתום הפגנה מול נציגות ארגנטינה ברמאללה ודרש מהמדינה הדרום אמריקנית לבטל את המשחק שיתקיים במוצאי שבת באצטדיון טדי בירושלים. "מסי, אל תבוא", אמר רג'וב. "אל תיתן לגיטימציה לגזענות ולפשעי הכיבוש".

עוד הוסיף רג'וב כי המשחק הפך לכלי פוליטי בידי ישראל. "ממשלת ישראל מנסה להעניק למשחק משמעות פוליטית בכך שהיא מתעקשת לקיים אותו דווקא בירושלים". התאחדות הכדורגל הישראלית אישרה כי מסי צפוי לשחק במשחק הידידות.

"אילחם בהחלטה בכל דרך". רג'וב
"מסי, אל תבוא". ג'בריל רג'וב | צילום: רויטרס, חדשות

המשחק בין ישראל לארגנטינה ייערך בצל הסערה סביב החשדות לחלוקת כרטיסים למקורבים מבלי שהוצעו לקהל הרחב באופן שוויוני. ביום חמישי הודיע מבקר המדינה שיפתח בבדיקה בנוגע למכירת הכרטיסים, זאת בעקבות פנייתו של יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ איתן כבל בנושא. הפנייה הגיעה לאחר שהתברר כי רוב מכריע של הכרטיסים לא הוצעו למכירה לקהל הרחב, אלא חולקו לספונסרים, להתאחדות לספורט ולילדי פריפריה.

"לא ייתכן שבאירוע שמדינת ישראל משקיעה בו מכספיה, מכירת הכרטיסים לציבור היא שערורייה אחת גדולה", כתב חבר הכנסת כבל בפנייתו למבקר. "אנשים מחכים בטלפון שעות ולא מבינים למה הם לא מצליחים להשיג כרטיס. המשחק בין ישראל לארגנטינה הוא יום חג לאוהבי ואוהדי הכדורגל ולא חגיגה למקורבים וספונסרים וטוב עשה המבקר בהחלטתו בעניין".