הישג לחיזבאללה, מפלה לחרירי (צילום: רויטרס)
מסתמן: הישגים לחיזבאללה בבחירות | צילום: רויטרס

מסתמן: חיזבאללה בדרך לרשום הישג בבחירות לפרלמנט הלבנוני. אתרי חדשות במדינה דיווחו הבוקר (שני) כי ארגון הטרור ושותפיו הפרלמנטריים צפויים לזכות יחדיו ביותר ממחצית המושבים בפרלמנט, זאת לפי דיווחים לא רשמיים והערכות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

המפלגה שרשמה את ההפתעה הגדולה ביותר היא מפלגת המיעוט הנוצרי במדינה שכמעט והכפילה את כוחה: לפי הדיווחים, מפלגת "הכוחות הלבנוניים" שבראשה עומד סמיר ג'עג'ע צפויה לזכות ב-15 מושבים בפרלמנט לעומת 8 בהם היא מחזיקה כעת. חיזבאללה ובעלות הברית של הארגון צפויים לזכות ביותר מ-67 מושבים בפרלמנט ובכך לייצר גוש חוסם ולהגדיל את ההשפעה הפוליטית של ארגון הטרור על ההנהגה.

לצד ההישגים של חיזבאללה, הארגון ככל הנראה יפסיד שני מושבים באחד ממעוזיו הגדולים - בעלבק-הרמל. 28% מהרוגי חיזבאללה במסגרת ההתערבות במלחמת האזרחים בסוריה הם בני המחוז.

שר החינוך נפתלי בנט התייחס לתוצאות הבחירות הצפויות. "מבססות את תפיסתנו מזה זמן", כתב בנט בחשבון הטוויטר שלו. "חיזבאללה=לבנון. מדינת ישראל לא תבדל בין מדינת לבנון הריבונית לבין חיזבאללה ותראה בלבנון כנושאת באחריות לכל פעולה היוצאת משטחה". 

סעד אל-חרירי, ראש ממשלת לבנון (צילום: רויטרס, חדשות)
ירכיב ממשלה? סעד אל-חרירי | צילום: רויטרס, חדשות

הגוש הפרו-מערבי בראשות ראש הממשלה המכהן סעד אל-חרירי אמנם ספג מפלה, אך בנו של ראש הממשלה שנרצח ב-2005 הוא עדיין המועמד המוביל והריאלי ביותר להקמת הממשלה הבאה.

לראשונה מזה 9 שנים יצאו 49.2% מבעלי זכות ההצבעה בלבנון והצביעו למועמדים לפרלמנט. מדובר בירידה של כמעט 5 אחוזים מכמות המצביעים בבחירות הקודמות שנערכו במדינה. הבחירות נערכו לאחר שינויים חוקתיים ושלטוניים במנגנוני המדינה ובשיטת הבחירות והממשל. התוצאות הרישמיות צפויות להגיע בהמשך הבוקר.

משמרות המהפכה (צילום: רויטרס, חדשות)
מבססים אחיזתם בלבנון? משמרות המהפכה | צילום: רויטרס, חדשות

סעד אל-חרירי, בנו של רפיק אל-חרירי, מכהן כראש הממשלה, זו הפעם השנייה, מאז 2016. בסוף 2017 זומן על ידי מנהיגי סעודיה, המשמשים כפטרוניו, לביקור בריאד שם הורו לו להתפטר.

הסעודים טענו כי עליו להתפטר נוכח ההשפעה האירנית מהמתבססת בממשלתו. הפרשה הזו מעידה עד כמה שברירית ההנהגה בלבנון ועד כמה היא מושפעת ממאבק הכוחות האזורי. כשאל-חרירי שב ללבנון הוא הודיע כי הוא משהה את התפטרותו וחזר לשמש כראש ממשלה.