N12
פרסומת

נסראללה: "ישראל במלחמה ישירה עם אירן"

מנהיג חיזבאללה נאם בפני תומכיו בלבנון ושיגר איומים לעבר ישראל. לדבריו, ישראל הכניסה את עצמה לעימות ישיר מול טהרן מבלי לדעת מספיק על יכולותיה הצבאיות לאחר שתקפה בסוריה. "זו הייתה טעות היסטורית"

גאנם איברהים - לא לשימוש
חדשות
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

מנהיג חיזבאללה חסן נסראללה התייחס היום (שישי) לתקיפה המיוחסת לישראל בסוריה, במהלכה נפגע שדה התעופה T4 במחוז חומס ואמר כי מדובר ב"טעות היסטורית של ישראל". בנאום שנשא בפני תומכיו ברובע דחייה בלבנון הוסיף נסראללה כי "ישראל נכנסה למלחמה ישירה עם אירן".

לדבריו, "ישראל לא מכירה את אירן" וההערכות בירושלים על היכולות הצבאיות של אירן "אינן נכונות". "הישראלים צריכים לדעת שהם בעימות פנים אל מול פנים באירן. טהרן לא חלשה, וישראל הכניסה את עצמה לנקודת מפנה".

חילופי האיומים בין ישראל לחיזבאללה ואירן נמשכו לאורך השבוע האחרון מאז התקיפה. בחלק מן המקרים הגורמים השונים ניסו להוריד את גובה הלהבות, אך באחרים החריפו את המתיחות.

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין שוחח לפני מספר ימים עם ראש הממשלה בנימין נתניהו וקרא לו שלא לנקוט בצעדים "שיערערו את היציבות בסוריה ויאיימו על ביטחונה". פוטין הוסיף כי חשוב לשמור על ריבונותה של סוריה.

נתניהו מצדו הבהיר כי ישראל לא תאפשר התבססות אירנית צבאית בסוריה וציין כי ירושלים "תפעל ככל שיידרש" במטרה לעמוד בקו האדום הזה.