N12
פרסומת

למרות ההסכם: האיים המצריים לא יעברו לסעודיה

בחודש אפריל האחרו סיכמו נשיא מצרים והמלך הסעודי על העברת שני איים בקדמת ים סוף מריבונות מצרית לידיה של סעודיה. ההחלטה נתקלה בהתנגדות עזה במצרים וכעת קבע בית המשפט שההחלטה אינה חוקית. ממשל א-סיסי צפוי לערער על ההחלטה

האיים טיראן וסנפיר - מעבירים ריבונות
צילום: Google Earth
הקישור הועתק
האיים טיראן וסנפיר - מעבירים ריבונות
האיים טיראן וסנפיר - מעבירים ריבונות | צילום: Google Earth

דיווחים במצרים: בית המשפט בקהיר הכריז היום (שלישי) על ביטול הסכם הגבול הימי בין המדינה לבין סעודיה, לפיו תאבד מצרים את השליטה על שני איים בים אדום. על פי הדיווח, למדינה  הזכות לערער על פסק הדין בבית משפט גבוה יותר. באפריל האחרון הודיע הקבינט במצרים שהריבונות על האיים הקטנים - טיראן וסנפיר, תועבר לסעודיה. ההודעה הוגדרה במצרים כשערורייתית ועוררה מחאה נגד א-סיסי שהוגדר כמפסידן שעושה צעדים תבוסתניים.

בתקשורת המצרית מדגישים כי למרות שהאיים לא מיושבים, הם מעניקים שליטה על נתיב השיט לאילת ולעקבה. מלך סעודיה מצידו הבטיח למצרים השקעות וסיוע כלכלי עצום, במסגרת הידוק היחסים בין המדינות והעברת הריבונות על האיים. ישראל וירדן מעודכנות בהליכים ומצרים הבטיחה למדינות שתנאי המעבר במיצרי טיראן לא ישתנו בעקבות העברת הריבונות.

האיים טיראן וסנפיר היו בעבר בשליטת סעודיה, עד בשנות ה-50 הועברו לידיה של מצרים. במהלך הקרבות בסיני ובמלחמת ששת הימים ישראל כבשה את האיים, אך השיבה אותם למצרים ומאז מוצבים באיים כוחות בינלאומיים.