מחנה פליטים בלבנון, ארכיון (צילום: רויטרס)
מחנה פליטים בלבנון, ארכיון | צילום: רויטרס

אחרי הטבח בסוריה, הפליטים הפלסטינים בלבנון על הכוונת של דאע"ש? בעקבות החורבן הרב ועשרות הקורבנות שהותירו אנשי דאע"ש במחנה הפליטים אל-ירמוכ בסוריה, החליט יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן להעביר מענק כספי ללוחמים הפלסטינים בלבנון על מנת למנוע מעשי טבח נוספים - כך דיווחה הבוקר (ראשון) סוכנות הידיעות הפלסטינית "מען".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי הדיווח, שליחו של אבו מאזן לאזור אמר כי "הנשיא הסכים לשלם עבור 1,200 חיילים וקצינים". מאות אלפי דולרים יועברו לצורך ההגנה על מחנות הפליטים באזור צידון וביירות.

כל לוחם צפוי לקבל כ-200 דולרים נוספים על שכרו כיום, סכום רב בהתחשב במצב הכלכלי הקשה באזור. הגנרל מוניר מקדח, סגן מפקד הכוחות הפלסטיניים בלבנון, אמר ל"מען" כי הכוחות נערכים להגנה על חמישה מחנות פליטים באזור.

יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן (צילום: רויטרס, חדשות)
מחוייב להגן על הפלסטינים בלבנון. אבו מאז | צילום: רויטרס, חדשות

הגנרל הדגיש כי ראש הרשות הפלסטינית אישר את המימון הנוסף, שיאפשר את הפריסה של הכוחות בתוך שבועיים לכל היותר. "הנשיא ישלם גם לדרגים הפלסטיניים בלבנון ויכפיל את שכרם", טען מקדח. "200 הדולרים שהם מקבלים כיום לא מספיקים כדי לדאוג לחייל ולמשפחתו, אבל התוספת תשפר את מצבם".

ב-12 מחנות הפליטים בלבנון חיים למעלה מ-400 אלף בני אדם והחשש הוא כי דאע"ש או ארגוני טרור אחרים יגיעו למחנות אלו. "אבו מאזן מחוייב לשלומם של הפלסטינים בלבנון", הדגיש הגנרל.

על הסוגיה הסורית: "לשים את אסד במקומו" (צילום: רויטרס)
ההרס במחנה הפליטים ירמוכ | צילום: רויטרס

הרס וחורבן בירמוק: רק העניים נשארו

כ-150 אלף פליטים פלסטינים התגוררו במחנה ירמוכ שבדמשק לפני פרוץ מלחמת האזרחים בסוריה. בשבוע שעבר, עם הפלישה המסיבית של אנשי דאע"ש למקום, נותרו שם רק כ-18 אלף האחרונים - העניים ביותר - שלא הצליחו להימלט מאימת הקרבות.

מחנה הפליטים, השוכן במרחק כ-8 ק"מ ממרכז דמשק, הוקם ב-1957 במטרה לשכן בו את הפליטים הפלסטינים שהיו מפוזרים במסגדים, בתי ספר ומבני ציבור אחרים. עם הקמתו הפך המחנה בית לקהילה הגדולה ביותר בסוריה של פליטים פלסטינים.

באו"ם אומרים כי על מנת לענות על הצרכים המינימליים ביותר של הפליטים שנותרו במחנה, עליהם להכניס למקום לפחות 400 חבילות מזון מדי יום, אך תמונת המצב העגומה היא שבמהלך 2014 הצליחו אנשי האו"ם להכניס מדי יום רק 89 חבילות. 15 חברות מועצת הביטחון של האו"ם דרשו בשבוע שעבר פה אחד לאפשר כניסה של סיוע הומניטרי למחנה הפליטים: "יש להבטיח את ביטחונם של האזרחים במחנה ולהבטיח גישה לסיוע המוניטרי".