סוכת האבלים בא-ראם, היום (צילום: חדשות 2)
סוכת האבלים בא-ראם, היום | צילום: חדשות 2

בניגוד למשפחתו של המחבל נשאת מלחם שהחליטה להקים סוכת אבלים בתוך ביתה על מנת להצניע את אבלה ולא לעורר עימותים, פלסטינים ממזרח ירושלים הקימו היום (שבת) סוכת אבלים באחד מפרברי הבירה, א-ראם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אנחנו משתתפים בצער המשפחה על מות השאהיד הגיבור נשאת מלחם, שהיום הוא השאהיד של פלסטין", כתבו הפעילים הפלסטינים על השלט שנתלה בכניסה לסוכת האבלים שהוצבה בחוצות העיירה.

הפגנת חמאס למען מלחם בעזה, היום
הפגנת חמאס למען מלחם בעזה, היום | צילום:

"נשאת מלחם הביס את הכיבוש", נכתב בשלט נוסף שנתלה אף הוא בסוכת האבלים, והפעילים הפלסטינים קשרו את רצח שלושת הישראלים שביצע מלחם לגל הטרור הנוכחי ברחבי הארץ.

גם ברצועת עזה הוגדר היום נשאת מלחם כגיבור היום. המונים יצאו להפגנות שיזם ארגון הטרור חמאס לזכרו של המחבל, ונשאו שלטים עם תמונותיו ושלטים המביעים תמיכה במעשיו.

הפגנת חמאס למען מלחם בעזה, היום
הפגנת חמאס למען מלחם בעזה, היום | צילום:

בתוך כך הרשות הפלסטינית סופגת הודעות גינוי מצד הפלסטינים בעקבות החלטתה שלא לצרף את נשאת מלחם לרשימה הכוללת את כל הפלסטינים שנהרגו בגל הטרור. "נשאת לא צריך תעודה מכם כדי שייחשב שהיד", אמרו תוקפי הרשות הפלסטינית.

משרד הבריאות הפלסטיני מסר בתגובה למחאה כי הוא "עורך רישום של שמות השאהידים בגדה המערבית, בירושלים וברצועת עזה בלבד. עם זאת, אין הכוונה שנשאת מלחם אינו שהיד. להיפך, הוא מהשאהידים היקרים ביותר ששמו נחפר באדמה באמצעות דמו הטהור שהשקה את רגב אדמתנו החופשית".

דירת המסתור של מלחם, החודש (צילום: חדשות 2)
בית המסתור של נשאת מלחם בערערה, היום | צילום: חדשות 2

"נשאת לא הבחין בין יהודים וערבים במסע הרצח"

כאמור, בניגוד לכל אלו התומכים בנשאת מלחם, דווקא משפחתו של המחבל לא מביעה גאווה במעשיו. "אנחנו החלטנו להסתפק בהלוויה מצומצמת", אמר הבוקר קרוב משפחתו, אחמד מלחם, לחדשות 2 Online. "גם סוכת האבלים תהיה בתוך הבית. אנחנו לא רוצים לגרום להתלהמות או לעימותים".

"מבחינתנו הסיפור נגמר", הוא הוסיף, "אבל כמשפחה צר לנו שנשאת נורה, כיוון שככה לא נדע לעולם את האמת. אף פעם לא נדע מה היה המניע האמיתי שהפעיל אותו. בשב"כ ובמשטרה יסדרו עכשיו את התיק ככה שהרצח ייחשב על רקע לאומני, וזה רק יגביר את ההסתה נגד האוכלוסייה הערבית, ובמיוחד נגד ערערה, זה מה שחורה לנו", הוסיף אחמד מלחם. "בגלל זה קראנו לנשאת להסגיר את עצמו דרך התקשורת בימים האחרונים".

גם יתר התושבים בערערה הסתייגו מהמעשה של נשאת מלחם, והביעו חשש מהסתה נגד המגזר הערבי. "טוב שזה מאחורינו", אמרו תושבים לחדשות 2 Online, "אבל שלא יכתימו עכשיו את ערה וערערה. אנחנו קוראים למסיתים שיתפסו טרמפ על עגלה אחרת של הסתה. בין אם נשאת פעל לבדו ובין אם יש כמה תושבים שעזרו לו, זה לא אומר שהאוכלוסייה הערבית תומכת במה שהוא עשה. חשוב גם לזכור שהוא לא רצח רק יהודים, אלא גם נהג מונית ערבי. זאת אומרת שהוא לא הבחין בין יהודים וערבים במסע הרצח שלו".