N12
פרסומת

אחרי ההתרעות במטוסים - גופי התקשורת במוקד: "זה יתפוצץ תוך פחות משעה"

רשת סקיי בבריטניה וכלי תקשורת בולטים באירלנד קיבלו אזהרות חריגות, לפיהן "פצצות עומדות להיות מופעלות בקרוב" • משרדי גופי התקשורת פונו, הרשויות פתחו בחקירה - וראש ממשלת אירלנד הזהיר: "זה מדאיג" • גם היום: שיבושים בטיסות באירופה בשל אזהרות דומות

אסף רוזנצוייג
פורסם:
ניידת משטרה באירלנד
משטרה באירלנד | צילום: רויטרס
הקישור הועתק

מספר כלי תקשורת קיבלו היום (שישי) התרעות ביטחוניות חריגות, לפיהן "פצצות עומדות להיות מופעלות" במשרדים מהם הם משדרים. כמו כן, גם היום תנועת המטוסים באירופה חוותה שיבושים, בשל אזהרות דומות.

מספר כלי תקשורת בולטים באירלנד, בהם גוף השידור הציבור RTÉ, פונו בעקבות איומים שהופנו כלפיהן. מגיש ברדיו RTÉ סיפר למאזינים כי הארגון קיבל הודעת דואר אלקטרוני המזהירה כי "פצצה עומדת להתפוצץ בתוך 45 דקות".

עובדי העיתון "אייריש אינדפנדנט" ועובדי תחנות הרדיו NewstalkFM ו-TodayFM התבקשו אף הם לעזוב את הבניינים שמהם הם פועלים בדבלין. בהצהרה שמסרה המשטרה האירית נמסר כי היא "מודעת לאיום שהופנה כלפי גופי תקשורת כאן ובאירופה".

ראש ממשלת אירלנד, מיהאל מרטין, תיאר את המצב כ"מדאיג", והוסיף כי בראש סדר העדיפויות של ממשלתו עומד ביטחונו של הציבור האירי.

דבלין, אירלנד
התרעות ביטחוניות בשורת כלי תקשורת באירלנד. דבלין, ארכיון | צילום: 123RF‏

גם רשת סקיי בבריטניה הודיעה שקיבלה התרעה ביטחונית חריגה. במקביל, שורה ארוכה של טיסות באירופה הושפעו היום מהתרעות לפצצה, לרבות בצרפת, הונגריה ובולגריה.

לפי סוכנות הידיעות רויטרס, שני מטוסי נוסעים שהגיעו לבולגריה מלונדון ומבריסל נחתו בשלום בנמל התעופה של סופיה, לאחר שהתקבלו איומים על הטמנת פצצות באמצעות דואר אלקטרוני. זאת, על רקע גל של איומים דומים ששיבשו את התעבורה האווירית ברחבי אירופה.

משרד התחבורה הבולגרי מסר לרשת הטלוויזיה "נובה" כי המטוסים נבדקו על ידי משטרת הגבולות וצוותי ביטחון לאחר קבלת האיומים, אך לא נמצאו בהם חפצים חשודים.

מטוס בנמל תעופה | אילוסטרציה
ההתרעות החריגות באירופה נמשכות. אילוסטרציה | צילום: magnific

שיבושי הטיסות החריגים

אתמול, לפחות 25 טיסות נוסעים קיבלו התרעות שווא על פצצות, כך לפי סוכנות הידיעות רויטרס. מטוסים נאלצו לבצע נחיתות חירום בעקבות האיומים ואחרים עברו בדיקות ביטחוניות בנמלי תעופה שונים ברחבי היבשת. בין המדינות שבהן דווח על תקריות נמצאות צרפת, בלגיה, בולגריה, איטליה, צ'כיה ורומניה.

פרסומת

האירועים הצטרפו לשורת תקריות דומות בימים האחרונים. ביום שלישי התקבלו התרעות לפצצות בלפחות שבע טיסות שונות בפולין, איטליה, ספרד ובולגריה. האיומים הובילו לשיבושים בתנועת המטוסים, לנחיתות לא מתוכננות ולהזנקת מטוסי קרב, אף שבכל הבדיקות שנערכו באותו יום לא נמצאו חומרי נפץ.

הרשויות באירופה עדיין לא קבעו אם קיים קשר בין האיומים השונים, ואף גורם לא קיבל אחריות עליהם. בבריטניה כינו את ההתרעות שהתבררו כשקריות "מעשי הטעיה זדוניים". מומחה לביטחון תעופתי אמר לרויטרס כי היעדר דפוס ברור בבחירת חברות התעופה והיעדים עשוי להעיד שמטרת האיומים היא לשבש את פעילות התעופה באירופה באופן כללי.