N12
פרסומת

לקראת חידוש אפשרי של הלחימה: ארה"ב שלחה סוללות פטריוט נוספות להגן על מתקני האנרגיה בסעודיה וקטאר

האמריקנים רצו להרגיע את בעלות הברית במזרח התיכון, ויספקו להן הגנה • רק אתמול טראמפ אמר כי הוא שוקל לחדש את המערכה כבר בשבועות הקרובים • מנהיגי שתי המדינות שכנעו את הנשיא שלא לתקוף באוגוסט, והעבירו את המשקל ללחץ הכלכלי

ברק רביד
פורסם:
מיירטי פטריוט לאחר שימוש במזרח התיכון
סוללות פטריוט במזרח התיכון (ארכיון) | צילום: צבא ארה"ב
הקישור הועתק

צבא ארצות הברית שלח בשבועות האחרונים שתי סוללות נוספות של מערכת ההגנה האווירית פטריוט כדי להגן על מתקני נפט וגז בסעודיה ובקטאר, כך אמרו שני בכירים אמריקנים ומקור אחד באזור.

למה זה חשוב

  • ארצות הברית רצתה להרגיע את שתי בעלות הברית ולהבהיר כי תגן על מתקני האנרגיה המרכזיים שלהן במקרה שהנשיא טראמפ יחליט לחדש את הלחימה הנרחבת נגד איראן.
  • טראמפ אמר אתמול (חמישי) כי הוא שוקל לחדש את המערכה נגד איראן בשבועות הקרובים. "עכשיו אני צריך לקבל החלטה: או שאיראן תחתום על ההסכם, או שהיא לא תהיה קיימת יותר".
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ
לקראת חידוש אפשרי של המלחמה? טראמפ (ארכיון) | צילום: AP

תזכורת

  • בתחילת חודש אוגוסט, כאשר טראמפ שקל לפתוח במתקפה רחבת היקף שכללה תקיפות נגד תשתיות אנרגיה איראניות, מנהיגי סעודיה וקטאר הפעילו עליו לחץ שלא לעשות זאת. הם הביעו חשש כבד שאיראן תגיב בתקיפת מתקני הנפט והגז הטבעי שלהן.
  • בכירים אמריקנים אמרו כי הפניות הללו היו סיבה מרכזית לכך שטראמפ החליט שלא לתקוף ובמקום זאת לעבור למסע של לחץ כלכלי.
הנשיא טראמפ ויורש העצר הסעודי בן סלמאן
טראמפ ויורש העצר הסעודי (ארכיון) | צילום: רויטרס, רויטרס

מאחורי הקלעים

  • בחודש שעבר שלח צבא ארצות הברית סוללת פטריוט נוספת לסעודיה כדי להגן על מתקן נפט מרכזי. סוללת פטריוט נוספת נשלחה לקטאר כדי להגן על מתקן גז טבעי.
  • ארה"ב תזדקק לאישור סעודי להשתמש במרחב האווירי של הממלכה אם תחודש הלחימה הנרחבת. אבל הסעודים לא צפויים לתת אישור כזה אם יחושו שמתקני הנפט שלהם אינם מוגנים.
  • דובר פיקוד המרכז של צבא ארה"ב (CENTCOM), קפטן טים הוקינס, סירב להגיב.
פרסומת
צבא ארה"ב במבצע "זעם אדיר" באיראן
צבא ארה"ב בפעילות מול איראן (ארכיון) | צילום: @CENTCOM

בדיקת מציאות

  • סוללות פטריוט, ובמיוחד טילי היירוט שלהן, הפכו למצרך מבוקש מאוד מאז תחילת המלחמה באיראן.
  • צבא ארצות הברית העביר סוללות וטילי יירוט למזרח התיכון מפיקודים אזוריים אחרים, מה שעורר חששות בנוגע למוכנות הצבאית באזורים אחרים בעולם.

תמונת המצב

  • צבא ארצות הברית שולח ספינות מלחמה, מטוסי קרב וכוחות נוספים למזרח התיכון לקראת אפשרות של חידוש המלחמה.
  • בכיר אמריקני אמר כי נושאת המטוסים USS Theodore Roosevelt וקבוצת התקיפה שלה עזבו את סן דייגו "בשקט" ביום ראשון בדרכן לאזור. הן צפויות להגיע למזרח התיכון בסביבות אמצע נובמבר.
  • ה־Roosevelt תצטרף ל־USS George H.W. Bush, שנמצאת באזור מאז מרץ, ול־USS George Washington, שנשלחה מיפן במהלך הקיץ ונמצאת באזור רק כחודש.
  • "המשמעות היא שבאזור המזרח התיכון עשויות להיות עד שלוש קבוצות תקיפה של נושאות מטוסים. זה הרבה יותר כוח אש", אמר הבכיר האמריקני.
  • עם זאת, בכיר אמריקני אחר אמר כי טרם הוחלט אם ה־Roosevelt תחליף אחת מנושאות המטוסים שמוצבות כעת במזרח התיכון או שתתווסף אליהן.
פרסומת
כוחות צבא ארה"ב המשתתפים במבצע "זעם אדיר"
ספינות מלחמה נשלחות לאזור (ארכיון) | צילום: U.S. Navy via AP

מבט מקרוב

  • קבוצת הכוננות האמפיבית Makin Island, הכוללת שלוש ספינות אמפיביות שעליהן אלפי נחתים מיחידת הפריסה המהירה ה־13 של המארינס יצאה לכיוון האזור ביום שני, כך אמר בכיר אמריקני.
  • היא צפויה להגיע למזרח התיכון עד סוף נובמבר ולהצטרף לקבוצת כוננות אמפיבית נוספת וליחידת פריסה מהירה של המארינס שנפרסו באזור במהלך החודשים האחרונים.