N12
פרסומת

המועמד היטלר מוסוליני נבחר לעמוד בראשות עירייה בפרו

היטלר מוסוליני סימאון פלורס זכה ב-34% מהקולות של תושבי העיירה קוארופלקה • לא מדובר בנציג הציבור הראשון הפרואני, שמחזיק בשמו של הדיקטטור הנאצי

N12
פורסם:
היטלר מוסוליני
היטלר מוסוליני סימאון פלורס. | צילום: None, 27 א'
הקישור הועתק

מועמד העונה לשם "היטלר מוסוליני סימאון פלורס" נבחר ביום שישי האחרון לראשות העיירה קוארופלקה שבפרו, אחרי שזכה ב-34% מהקולות. בטופס הגשת המועמדות שלו לא נמסרו פרטים רבים על חייו, פרט לעובדה שהוא מנהל קבוצת השקעות. שמו החריג לא זכה להסבר.

על פי דיווחים בתקשורת המקומית, המרוץ לראשות העירייה היה צמוד במיוחד - עם פער של 42 קולות בלבד בין שלושת המועמדים המובילים.

לא ההיטלר הראשון בפרו

לא מדובר באיש הציבור הראשון בפרו, שקרוי על שם דיקטטור אכזרי. ב-2018, המועמד היטלר גואסקלין אלבה סאנצ'ז ניצח את יריבו, לנין ולדימיר רודריגז ולוורדה, בבחירות לראשות מחוז יונגאר. "אני ההיטלר הטוב", אמר.

גם בנמיביה שבאפריקה, פעיל זכויות אדם בשם אדולף היטלר אונונה נבחר בשנה שעברה לעמוד בראש מועצה מקומית, בפעם החמישית ברציפות. "כילד, חשבתי שהשם שלי רגיל לגמרי", הוא אמר בריאיון. אביו, שהעניק לו את השם, לא הבין את המשמעות שלו. אונונה אף דאג להבהיר בשונה מהאיש שעל שמו הוא קרוי, אין לו שאיפה להשתלט על העולם.