הגיעה לבית החולים עם שבר בקרסול ומתה ממנת יתר של משככי כאבים: "אף אחד לא בדק מה מצבה"
דייל אליס מרטין, סטודנטית בת 21 מארצות הברית, הגיעה לבית חולים עם שבר בקרסול • המשפחה תובעת כי היא קיבלה כמות קטלנית של משככי כאבים, שגרמה לה להפסיק לנשום • המשפחה זועמת: בית החולים היה על סף פשיטת רגל וקיצץ משאבים קריטיים

החדשות בקצרה:
- דייל אליס מרטין בת ה-21 מתה מקוצר נשימה בעת שאושפזה בבית החולים.
- היא הגיעה לטיפול רפואי באפריל 2025, ומתה בתוך 14 שעות מרגע אשפוזה.
- משפחתה זועמת: קיבלה משככי כאבים עד שהפסיקה לנשום.
- עוד נטען בכתב התביעה: "היא אפילו לא הייתה מסוגלת לקרוא לעזרה, איש לא בדק את מצבה".
צעירה אמריקנית בת 21 שהגיעה לבית חולים כדי לקבל טיפול בשבר בקרסול מתה לאחר שקיבלה מינון יתר של משככי כאבים, כך עולה מתביעה שהגישה משפחתה. המקרה התרחש באפריל 2025 בבית החולים ווטרברי שבמדינת קונטיקט, אך פרטיו נחשפו כעת במסגרת ההליך המשפטי. בני משפחתה של הצעירה טוענים כי רשלנות חמורה של הצוות הרפואי הובילה למותה, וכי במשך שעות ארוכות איש לא הבחין שמצבה מידרדר.
הצעירה, דייל אליס מרטין, נולדה במנהטן שבניו יורק והתגוררה בעיירה בית לחם שבקונטיקט. היא למדה אנגלית והיסטוריה באוניברסיטת טריניטי בסן אנטוניו שבטקסס.
מרטין נפצעה בקרסול בזמן שעבדה בחווה ופונתה לבית החולים הקרוב. משפחתה ציפתה שתקבל טיפול בפציעה, אך לטענתה, בתוך שעות ספורות הפך האשפוז לאירוע קטלני.

"בתוך 14 שעות מקבלתה לבית החולים, אנשי הצוות נתנו לדייל כמות כה גדולה של משככי כאבים עד שהיא הפסיקה לנשום, ובהמשך מתה", נכתב בתביעה. "איש לא בדק מה מצבה במהלך הזמן הזה".
עוד נטען כי "אותן תרופות שפגעו בנשימתה של דייל גם טשטשו אותה. היא אפילו לא הייתה מסוגלת לקרוא לעזרה בזמן שנחנקה".
לפי התביעה, רק בשעה 7:00 בבוקר ב-10 באפריל ניגשה אחות לבדוק את מצבה. בשלב הזה כבר היה מאוחר מדי, וליבה של הצעירה הפסיק לפעום. נתיחה שלאחר המוות קבעה כי מרטין מתה מדום לב לאחר שקיבלה כמה משככי כאבים.
"ניתקתי את השיחה והייתי בהלם"
אביה של הצעירה, לינדזי מרטין, סיפר על הרגע שבו קיבל את שיחת הטלפון מבית החולים ובה נודע לו על מצבה של בתו. "ניתקתי את השיחה והייתי בהלם", אמר.
לדבריו, רק לאחר מותה של בתו גילתה המשפחה כי בית החולים שאליו פונתה היה נתון בקשיים כלכליים חמורים ואף נמצא תחת חקירה. "לא ידענו עד אחרי מותה של דייל שהיא אושפזה בבית חולים שנמצא בהליכי פשיטת רגל, שהיה תחת חקירה, ושבו, לפי הטענות, אחיות קנו מכספן מזון למטופלים", סיפר האב.
הוא הוסיף כי המחסור בתקציבים היה כה חמור, עד שייתכן שבית החולים כלל לא היה מסוגל לתפקד כראוי. "דייל לא יכלה לבחור לאן להגיע", הסביר. "הביאו אותה לבית החולים הקרוב ביותר".
בית החולים היה במשבר כלכלי חמור
בזמן האירוע היה בית החולים ווטרברי בבעלות חברת Prospect Medical Holdings מקליפורניה, שהגישה בקשה לפשיטת רגל בינואר 2025, כשלושה חודשים לפני מותה של מרטין.

משפחתה טוענת כי הקשיים הכלכליים והאופן שבו נוהל בית החולים פגעו ביכולתו להעניק טיפול רפואי בטוח. עורך הדין המייצג את המשפחה, כריסטופר מאטיי, טוען כי הבעלים הקודמים צמצמו משאבים חיוניים באופן שסיכן את המטופלים.
"אנחנו מגלים שזה היה בית חולים שפעל למעשה על אדי הדלק האחרונים שלו", אמר מאטיי. לדבריו, חברת פרוספקט פירקה חלק מהתשתיות של בית החולים, צמצמה את כוח האדם ואת ההכשרות המקצועיות, וניסתה להפיק ממנו רווחים בדרכים שפגעו באיכות הטיפול.
מוקדם יותר השנה נרכש בית החולים, יחד עם שני מוסדות רפואיים נוספים, בידי חברת Hartford HealthCare.
משפחתה של מרטין מבקשת כעת להטיל אחריות על הגורמים שהיו מעורבים בטיפול בה. הטענות בדבר הרשלנות הרפואית והקשר בין מצבו הכלכלי של בית החולים למותה עדיין עומדות לבירור במסגרת ההליך המשפטי.
