N12
פרסומת

ראש ממשלת אתיופיה שלח את שריו לאימונים צבאיים

השרים האתיופיים נשלחו ל"אימונים צבאיים אינטנסיביים" אותם נימק ראש ממשלת אתיופיה בכך ש"המדינה זקוקה" למוכנות פיזית, מנטלית ומוסרית מצד הנהגתה

תומר אלמגור
פורסם:
מחנה האימונים של שרי אתיופיה
מחנה האימונים של שרי אתיופיה | צילום: מתוך העמוד הרשמי של ראש ממשלת אתיופיה
הקישור הועתק

החדשות בקצרה:

  • ראש ממשלת אתיופיה הודיע ששלח את שרי ממשלתו ובכירים במדינה לאימונים צבאיים.
  • "כדי לאפשר לממשלת אתיופיה למשול עלינו להבטיח הצלחה חומרית ורוחנית כאחד", אמר ראש הממשלה.
  • אתיופיה ואריתראה על סף מלחמה באזור תיגראי.

ראש ממשלת אתיופיה, אביי אחמד, העביר את שרי ממשלתו ובכירים נוספים בממשל אימונים צבאיים, כך הוא הודיע אתמול (שבת) בהצהרה רשמית. הצעד החריג מגיע על רקע המתיחות הביטחונית באתיופיה, שכוללת לחימה בחלקים ממחוז תיגראי שבצפון המדינה, עימותים במחוזות נוספים ומתיחות גוברת עם אריתריאה השכנה.

"כדי לאפשר לממשלת אתיופיה למשול, עלינו להבטיח הצלחה כפולה: הצלחה חומרית ורוחנית כאחד, הצלחה הנשענת הן על המסורת והן על ערכי המוסר", כתב אחמד בפוסט ברשת X. "לשם כך, הנהגת המדינה זקוקה למוכנות כפולה: עליה להיות חזקה מבחינה גופנית, איתנה מבחינה מוסרית, בעלת ידע וממושמעת בהתנהלותה".

ראש ממשלת אתיופיה אביי אחמד
ראש ממשלת אתיופיה אביי אחמד | צילום: רויטרס

בהמשך הפוסט הכריז אחמד ש"הנהגת הממשלה עוברת אימונים צבאיים אינטנסיביים", ולא פירט כמה זמן הם יימשכו. לדבריו, "צבא לאומי חזק, המונע מתחושת פטריוטיות ומרוח של שירות הציבור, הוא חיוני" עבור הממשלה.

פרסומת

בתמונות שפרסם ברשתות החברתיות נראה ראש הממשלה משתתף בתרגילים צבאיים לצד שרים, סגני שרים וראשי מוסדות ממשלתיים במרכז אימונים צבאי. בין המשתתפים שתועדו היה בכיר בפרלמנט, שרת האוצר ושרת הבריאות.

"חיילים פועלים להשגת יעדים, בעוד שלאזרחים יש מטרות. היעד של שני הצדדים הוא ניצחון", אמר ראש הממשלה, והוסיף כי שילוב בין תחומי העיסוק הצבאיים והאזרחיים יסייע ביצירת דור שיוכל להשיג את שניהם.

אתיופיה האשימה בחודש שעבר את אריתריאה ב"פלישה כוללת" למחוז תיגראי שבצפון המדינה, והזהירה כי תגן על עצמה. אריתריאה הכחישה את ההאשמות ופנתה למועצת הביטחון של האו"ם בדרישה לגנות את מה שכינתה "הכרזת המלחמה המצערת" מצד אתיופיה.

פרסומת

שתי המדינות ניתקו לאחרונה את היחסים הדיפלומטיים ביניהן, ושוררת ביניהן עוינות בעשרות השנים האחרונות.

בשנת 2020 כרתו אריתריאה ואתיופיה ברית ונלחמו יחד נגד החזית העממית לשחרור תיגראי (TPLF). בתקופה האחרונה, לעומת זאת, אריתריאה התקרבה לברית עם תיגראי, בין היתר משום שהמחוז משמש משקל נגד לשאיפתה המוצהרת של אתיופיה להשיג גישה לים סוף.