N12
פרסומת

סעודיה הוציאה להורג גבר ואישה שקיימו יחסים במסגד

השניים שהוצאו להורג - אזרחים מבנגדלש • ההוצאה להורג בוצעה מבלי לעדכן את השגרירות • בנגלדש ביקשה מסעודיה שתבהיר מה קרה

N12
N12
N12
פורסם:
סעודיה
סעודיה, ארכיון | צילום: יוסי פישר
הקישור הועתק

סעודיה הוציאה להורג גבר ואישה מבנגלדש, אחרי שקיימו "מעשה מיני אסור" במסגד במכה. הרשויות הגדירו את המעשה כ"בלתי מוסרי", ולפי הדיווחים הוציאו את השניים להורג מבלי לעדכן את הקונסוליה של בנגלדש.

שני האזרחים הבנגלדשים שהוצאו להורג זוהו כנאזרול איסלאם עבדול באסיר וסיטי אח'תר - כך על פי הודעה שפרסם שלשום (רביעי) משרד הפנים הסעודי. מהמשרד נמסר כי רשויות הביטחון בסעודיה עצרו את השניים, וכי אחרי חקירה הוגשו האישומים נגדם.

על פי המשרד, בית המשפט קבע שהאישומים הוכחו וגזר עליהם עונש מוות במסגרת ה"תעזיר" - סוג של ענישה הנתונה לשיקול דעת במסגרת המשפט האיסלאמי - וזאת בשל חומרת העבירה ו"הפגיעה בקדושה".

עוד צוין בהודעה כי פסק הדין הפך לסופי לאחר שאושר על ידי הרשות המוסמכת, וכי ניתן צו מלכותי לביצועו. ההוצאות להורג בוצעו באזור מכה, ובנגלדש ביקשה מסעודיה הבהרות ופרטים נוספים.