N12
פרסומת
עדכונים שוטפים

איראן תקפה שוב את הבסיס שבו נהרגו אמריקנים בירדן

הלחימה נכנסה ליומה ה-11, מחיר הנפט ממשיך לזנק ברחבי העולם • בין המטרות שהותקפו: מחסני כטב"מים ומטרות ימיים • רוביו: איראן אינה רצינית לגבי השיחות • באיראן דייוחו: מערכות ההגנ"א הופעלו בטהראן נגד "מטרות עוינות" • דווח על תקיפות בכמה מוקדים נוספים ברפובליקה האיסלאמית • באיראן מאיימים: נתייחס לתקיפת מתקני גרעין כהרחבה של הלחימה באזור • כל העדכונים

כתבי N12
עודכן:
דונלד טראמפ, מוג'תבא ח'אמנאי
דונלד טראמפ, מוג'תבא ח'אמנאי | עיבוד: AP, getty images
הקישור הועתק

תקציר האירועים

מהחדש לישן
הצג אירועי מפתח:

היום, 22.07.26

מטרות התקיפה האחרונות של איראן: בסיסים אמריקנים בירדן ובחריין

צבא איראן הודיע על תקיפה נוספת בבסיס אל-אזראק של חיל האוויר הירדני, שם מוצבים מטוסי F35. באל-אזראק נהרגו שלושה חיילים אמריקנים בשבוע שעבר. בנוסף, הבסיס האמריקני בבחריין, שיח' עיסא הותקף גם על ידי הצבא האיראני.

הקישור הועתק

באיראן הוציאו להורג אדם לאחר שהואשם בקשר למחאות בינואר

השלטונות באיראן הודיעו שאדם שנמצא אשם בקשר למחאות האלימות שהתרחשו הוצא להורג

הקישור הועתק

היום ה-11 לתקיפות: מחיר הנפט ממשיך לזנק

הנפט ממשיך לזנק וכעת חבית נסחרת במחיר של 92 דולר. בורסות אסיה פתחו את היום בזינוק בעקבות מניות השבבים - אך המגמה התהפכה וכעת נסחרות במגמה מעורבת.

הקישור הועתק

באיראן מדווחים על שלוש תקיפות הבוקר במחוז בושהר

הקישור הועתק

רוביו: איראן אינה רצינית לגבי השיחות

שר החוץ האמריקני מרקו רוביו אמר כי ארה"ב פתוחה בנוגע לסכסוך במזרח התיכון ונכונה לקיים מגעים עם איראן, אך טהראן . "אם הם רציניים, אנחנו רציניים. אם הם לא, אנחנו נעשה את מה שנדרש כדי להגן על האינטרסים שלנו, וגם על האינטרסים של בעלות בריתנו," אמר רוביו.

הקישור הועתק
אירוע מפתח

צבא ארה"ב: השלמנו את גל התקיפות באיראן | היעדים שהופצצו

פיקוד המרכז של צבא ארה"ב סנטקום הודיע כי השלים את גל התקיפות באיראן. בהודעת סנטקום נטען כי הותקפו מרכזי מבצעים צבאיים, יכולות ימיות, מחסני כטב"מים, האנגרים של מטוסים ותשתיות לוגיסטיות צבאיות של איראן. זאת כדי "לשחוק עוד יותר את יכולתה של איראן לאיים על השיט המסחרי במצר הורמוז", כך נכתב.

עוד נטען כי במהלך 3 החודשים האחרונים תקפה איראן יותר מ-30 כלי שיט מסחריים שעברו במצר הורמוז וכי למרות התוקפנות האיראנית המצר נותר פתוח לתנועת כלי שיט מסחריים. על פי סנטקום, מאז תחילת מאי הוכחות סייעו לאבטח את מעברן של כ-900 ספינות מסחריות ו-450 מיליון חביות נפט גולמי/

הקישור הועתק

סגן מושל מחוז חז'וסטאן שבדרום-מערב המדינה: ארה"ב תקפה באזור בהבהאן ואמידיה

הקישור הועתק

דיווחים באיראן על פיצוצים גם בעיר הנמל סיריכ

הקישור הועתק
אירוע מפתח

סוכנות הידיעות האיראנית נור ניוז: מערכות ההגנה האווירית הופעלו בטהראן נגד "מטרות עוינות"

הקישור הועתק
אירוע מפתח

צבא ארה"ב: פתחנו בגל תקיפות באיראן - זה הלילה ה-11 ברציפות

פיקוד המרכז של צבא ארה"ב סנטקום עדכן כי פתח בגל תקיפות נוסף באיראן. "התקיפות נועדו להמשיך ולפגוע ביכולתה של איראן לאיים על הספנות המסחרית במצרי הורמוז", נכתב.

הקישור הועתק

דיווחים על קולות פיצוצים באיראן

סוכנות הידיעות האיראנית פארס דיווחה כי קולות פיצוצים נשמעו בעיר מאהשהר שבדרום-מערב איראן. נטען כי פרטי האירוע בבדיקה. דווח גם על קולות פיצוצים בעיר תבריז שבצפון-מערב איראן.

הקישור הועתק

באיראן מדווחים: פיצוץ אירע בטהראן כתוצאה מדליפת גז בבית מגורים

באיראן מדווחים על פיצוץ שאירע בטהראן כתוצאה מדליפת גז בבית מגורים בשכונת נארמק שבמזרח העיר. דובר שירותי הכבאות בבירה מסר כי לא היו נפגעים ולא נגרם הרס.

הקישור הועתק

כווית: מערכות ההגנה האווירית פועלות ליירט כטב"מים איראניים

הקישור הועתק

הגסת' בסנאט: יש דרכים שבהן רוסיה וסין מאפשרות את מה שאיראן עושה בלחימה

שר ההגנה של ארה"ב פיט הגסת' בתדרוך בפנטגון
שר ההגנה של ארה"ב פיט הגסת' בתדרוך בפנטגון | צילום: reuters
הקישור הועתק

מפקדת ח'אתם אל-אנביאא: ""אם ארה"ב תתקוף מתקני גרעין – כל האינטרסים שלה ושל בעלי בריתה יהיו מטרה"

המפקדה המרכזית של הכוחות המזוינים באיראן, פרסמה איום חריף נגד ארצות הברית והזהירה כי תקיפה אמריקנית נגד מתקני הגרעין של המדינה או נגד אתרים רגישים אחרים תוביל לתגובה צבאית נרחבת מצד טהראן.

בהודעה שפורסמה באמצעות סוכנות הידיעות פארס, המזוהה עם משמרות המהפכה, התייחסה המפקדה לאיומים האמריקניים על מתקני הגרעין האיראניים והצהירה כי איראן לא תעמוד מנגד במקרה של פעולה צבאית נגדה.

בהודעה הדגישה המפקדה כי לא רק יעדים אמריקניים עלולים להיפגע במקרה של תקיפה, אלא גם "בעלי הברית" ו"התומכים" של ארצות הברית.

הקישור הועתק

אתמול, 21.07.26

טראמפ אחרי הפגישה עם נשיא לבנון: "הוא עושה עבודה מעולה, אאפשר לחברות תעופה להפעיל טיסות ישירות ללבנון"

נשיא ארה"ב טראמפ ונשיא לבנון עאון
נשיא ארה"ב טראמפ ונשיא לבנון עאון | צילום: Reuters
הקישור הועתק

דיווח: ר"מ בריטניה החדש אישר כי ארה"ב תמשיך להשתמש בבסיסים בריטיים לתקיפות באיראן

ראש ממשלת בריטניה החדש אנדי ברנהאם אישר כי ארה"ב תמשיך להשתמש בבסיסים הבריטיים דייגו גרסיה ופיירפורד לתקיפות באיראן, כך דווח בסוכנות הידיעות בלומברג. ברנהאם, שנכנס לתפקיד ראש הממשלה ביום שני, עודכן בפרטי הדיון והסכים להחלטה שהתקבלה. הוא צפוי להמשיך את מדיניות הממשלה הקודמת בכל הנוגע לאישור השימוש בבסיסים בריטיים עבור מה שמוגדר כתקיפות אמריקניות "הגנתיות".

הקישור הועתק