N12
פרסומת

יוצאות מהדירה עם חפציהן - וללא דמות נוספת: מלי וליאל יהלומי תועדו מחוץ לדירה

השתיים לא יצרו קשר כשבוע עם בני משפחתן - שדיווחו עליהן כנעדרות ביום שלישי • בזמן שהחשש הלאומני והפלילי כלפיהן הוסר, צו איסור פרסום הוטל על הפרשה • "שום כיוון חקירה לא נפסל", הסביר גורם בכיר במשטרה, "יש הרבה סימני שאלה" • משפחת הנעדרות מממנת את החיפושים: "לבדוק את כל התרחישים"

אדר גיציס
ברהנו טגניה
פורסם: | עודכן:
מלי וליאל יהלומי
מלי וליאל יהלומי | צילום: שגרירות ישראל בווינה
הקישור הועתק

מלי יהלומי ובתה ליאל, עמן נותק הקשר לפני כשבוע בעת שהן שוהות בווינה, תועדו במצלמה לאחר שיצאו מבית הדירות כשהן עם החפצים האישיים שלהן - וללא דמות נוספת. בינתיים, החיפושים התרחבו למדינות נוספות באירופה תוך הערכה שהשתיים כבר לא נמצאות באוסטריה. גורם בכיר שמעורב בחקירה אמר אמש (חמישי) ל"מהדורה המרכזית" כי "ההנחה היא שהשתיים בחיים". הערכה: לא מדובר באירוע לאומני.

החקירה מתנהלת כרגע באמצעות צוות משותף של משטרת וינה והיחידה הכלכלית בלהב 433 של משטרת ישראל. לחוקרים לא ברור איך שתי הישראליות נעלמו ללא עקבות, כשגם עקבות דיגיטליים של השתיים לא נמצאו.

גורם בכיר בחקירה תיאר: "נקודת המוצא שלנו שהן בחיים. אין לנו מושג מה המניע. אנחנו בודקים אם כל האירוע הזה היה מתוכנן, כלומר אם האם והבת תכננו בריחה מהארץ, או שזה היה אירוע פלילי של כנופיה מקומית מווינה". לדבריו, גם אפשרות שמדובר בפעילות לאומנית נבחנת.

מלי וליאל נראו לאחרונה בווינה ביום שישי לפני כשבוע, ומאז נותק עימן הקשר. בני משפחתן מסרו עדות לחוקרי להב והעבירו לידיהם את המידע שברשותם. המשפחה דורשת להמשיך ולבחון גם את האפשרות שמדובר באירוע על רקע לאומני, כל עוד השתיים לא אותרו.

מלי וליאל יהלומי
מלי וליאל יהלומי | צילום: שגרירות ישראל בווינה

מטעם המשפחה נמסר: "מלי היא אימא וסבתא מסורה, אחות אהובה ואישה שחיה את משפחתה. ליאל היא צעירה חכמה, רגישה ומלאת שמחת חיים. אנו ערים לפרסומים השונים ומקווים שכל פרט חדש יסייע לאתר אותן בהקדם, ועדיין השאלה נשארה פתוחה מה קרה איתן ומדוע כבר שבוע אין איתן קשר. לצד עבודת הרשויות, המשפחה ממשיכה להפעיל ולממן מאמצי איתור בשטח.

פרסומת

"משפחת יהלומי ערה לחרושת השמועות ולדיווחים הסותרים שמופצים. המשפחה מבקשת להבהיר כי אין בכוונתה ויכולתה להתייחס למידע לא מאומת שלא התקבל מהגופים הרשמיים".

הטלטלה במניית בנק ירושלים

מלי יהלומי, עובדת ותיקה בבנק ירושלים במטה הקמעונאות. בעקבות שמועות על קשר בין עבודתה בבנק להיעלמותה ירדה מניית הבנק ביותר מ-12% בזמן קצר, במהלך היום הירידה התמתנה וירדה ב-2%.

בנק ירושלים שלח אתמול הודעת דואר אלקטרוני ללקוחותיו - שבה הובהר כי בניגוד לשמועות, אין חשש למעילה בכספי הלקוחות בידי יהלומי. "בעקבות מידע ושמועות שעלו לאחרונה, ולאור בדיקה יסודית ומעמיקה שביצע הבנק, אנו מבקשים להבהיר באופן חד-משמעי כי אין כל חשש למעילה בכספי לקוחות בנק ירושלים", טענו בבנק. "כספי הלקוחות בטוחים ומוגנים, ומוחזקים ומנוהלים בהתאם להוראות הדין, לנהלים המחייבים ולמערכות הבקרה של הבנק".