N12
פרסומת

4 הרוגים בהצפות, אלפים נתקעו בנמל תעופה בינ"ל: גשמים חסרי תקדים ירדו ביפן

לפחות ארבעה בני אדם נהרגו בהצפות נרחבות שפקדו את מחוז צ'יבה • יותר מ-360 מילימטרים של גשם ירדו בתוך 24 שעות וגרמו לשיבושי תחבורה קשים ולהפסקות חשמל • כ-7,000 נוסעים נתקעו בנמל התעופה נאריטה בשל חסימת כבישים ומסילות • מושל המחוז: "מעולם לא חוויתי מקרה כזה"

N12
פורסם:
נזקי השיטפונות ביפן
צילום: reuters
הקישור הועתק

החדשות בקצרה:

  • גשמי שיא גרמו להצפות נרחבות במחוז צ'יבה שביפן.
  • לפחות ארבעה בני אדם נהרגו כתוצאה ממזג האוויר.
  • כ-7,000 נוסעים נתקעו בנמל התעופה נאריטה הסמוך.
  • כ-25,000 משקי בית נותרו ללא חשמל בשל הסערה.
  • כבישים ומסילות רכבת נחסמו ושיבשו את התנועה.
  • חיילים נשלחו לסייע בפעולות החילוץ באזורי האסון.

גשמי שיא חסרי תקדים שיתקו אתמול (חמישי) את מחוז צ'יבה שביפן והותירו אלפי נוסעים תקועים בנמל התעופה הבין-לאומי נאריטה. הצפות נרחבות באזור שיבשו את מערכי התחבורה, הובילו להפסקות חשמל בבתים וגבו את חייהם של לפחות ארבעה בני אדם.

הגשמים הכבדים ירדו במהלך אחת מתקופות החגים העמוסות ביותר במדינה, והשלכותיהם הורגשו היטב במערכות התחבורה באזור הסמוך לטוקיו.

בתוך 24 שעות נמדדו בחלקים מהמחוז יותר מ-360 מילימטרים של גשם. כמויות המשקעים החריגות הציפו כבישים ומסילות רכבת, ובמקביל גרמו להפסקת החשמל בכמעט 25 אלף משקי בית. הרשויות אישרו כי עד כה נרשמו ארבעה מקרי מוות, וביניהם לפחות אדם אחד שנלכד בתוך כלי רכב שקוע במים. בעקבות חומרת המצב הוחלט לשלוח חיילים לאזור כדי לסייע לכוחות החילוץ בפעולות הסיוע לתושבים.

מושל מחוז צ'יבה: "אפילו בסטנדרטים של יפן זה מצב חריג"

מושל מחוז צ'יבה, טושיהיטו קומאגאי, אמר לכתבים כי מדובר באירוע יוצא דופן. "זה היה מצב חריג ביותר, אפילו בסטנדרטים ההיסטוריים של מזג האוויר ביפן", אמר קומאגאי. "הגבתי לאסונות רבים בעבר, אבל מעולם לא חוויתי מקרה כזה". דבריו של המושל משקפים את עוצמת האירוע, גם ביחס לניסיון הרב של יפן בהתמודדות עם אסונות טבע ומזג אוויר קיצוני.

ההצפות והשיבושים הקשים בתחבורה הותירו כ-7,000 בני אדם תקועים בנמל התעופה נאריטה, אחד ממוקדי התחבורה הבין-לאומיים המרכזיים של יפן. למרות הפגיעה בדרכי הגישה, הנהלת השדה הודיעה כי הטיסות צפויות לפעול כרגיל. בחברת התעופה Japan Airlines נמסר כי בחלק מהטיסות ייתכנו עיכובים, אך בשלב זה לא נרשמו ביטולים.

פרסומת

המצב בכבישים המהירים נותר מורכב, ונתיבים מרכזיים המחברים את נמל התעופה לטוקיו נותרו סגורים. מפעילת הכבישים NEXCO East מסרה כי הסגירות אילצו נהגים לעבור לנתיבים חלופיים, דבר שיצר עומס תנועה כבדים.

נזקי השיטפונות ביפן
שיטפונות קשים ביפן | צילום: reuters

גם רשת הרכבות ספגה פגיעה משמעותית, וכמה שירותים הושבתו אתמול בבוקר, אם כי חלק מהקווים המקשרים בין נאריטה לטוקיו חזרו לפעול בהדרגה.