N12
פרסומת

מכה לנשיא לפני הבחירות: המהלך השנוי במחלוקת של טראמפ נבלם

טראמפ ניסה להוביל שינוי מרחיק לכת במנגנון ההצבעה זמן קצר לפני בחירות האמצע - אך התוכנית נבלמה על ידי בית המשפט העליון

תומר אלמגור
פורסם: | עודכן:
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על נושאת המטוסים ג'ורג' בוש
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ | צילום: רויטרס
הקישור הועתק

החדשות בקצרה:

  • בית המשפט העליון בארה"ב פסל תוכנית של טראמפ לשנות את מנגנון ההצבעה בדואר בארה"ב.
  • התוכנית ספגה ביקורת קשה בארצות הברית והייתה אחת מתוכניות הדגל של טראמפ.
  • ההחלטה מגיעה פחות מחודשיים לפני בחירות האמצע בארה"ב.

בית המשפט העליון בארצות הברית חסם הלילה (בין שני לשלישי) תוכנית של ממשל טראמפ לשנות באופן דרמטי את האופן שבו בוחרים אמריקנים מצביעים באמצעות הדואר בבחירות האמצע בנובמבר. מדובר במכה משמעותית עבור הנשיא שהשקיע משאבים רבים בתוכנית, וטען ללא ביסוס על הונאה רחבת היקף בהצבעות שהתקבלו דרך הדואר.

התוכנית שקידם טראמפ הייתה מטילה על המדינות בארה"ב דרישות בכל הנוגע לשליחת פתקי הצבעה בדואר למצביעים. לפי הכללים החדשים, המדינות היו נדרשות להגיש רשימות של מצביעים שאושרו לקבל פתקי הצבעה בדואר, שירות הדואר היה מוסר את פתקי ההצבעה בדואר רק למצביעים שהופיעו ברשימות, והמדינות היו מחויבות להשתמש במעטפות מיוחדות עם ברקוד ייחודי שאושרו על ידי שירות הדואר.

חלק מהמדינות טענו כי עיצוב מחדש של מנגנון ההצבעה בדואר זמן קצר כל כך לפני הבחירות יהיה מורכב, ואולי אף בלתי אפשרי, ועלול לגרום לעיכובים. ארגונים ופעילים למען זכויות הצבעה בארה"ב חששו שהשינויים יקשה על מיליוני אמריקנים לממש את זכותם להצביע.

דונלד טראמפ מצביע יחד עם אשתו מלאניה
דונלד טראמפ מצביע יחד עם אשתו מלאניה | צילום: reuters
פרסומת

בחירות האמצע בארה"ב יתקיימו ב-4 בנובמבר, ומיליוני אמריקנים ייבחרו את נציגיהם לקונגרס. לפי הסקרים, הדמוקרטים צפויים לזכות בבית הנבחרים, ויש להם סיכוי לזכות ברוב גם בסנאט. ניצחון דמוקרטי בקונגרס צפוי להקשות מאוד על טראמפ לקדם את האג'נדה שלו בשנתיים האחרונות לכהונתו.

"האיגוד האמריקני לחירויות אזרחיות (ACLU), שייצג ארגונים למען זכות ההצבעה בתיק, בירך על החלטת בית המשפט: "הנשיא לא מנהל את הבחירות שלנו, שירות הדואר לא קובע למי ייספר הקול, והמצביעים, לא הבית הלבן, יקבעו את תוצאות הבחירות בנובמבר".

מושל קליפורניה גאווין ניוסם, שמדינתו הייתה בין המדינות בהובלת הדמוקרטים שעתרו נגד תוכנית ממשל טראמפ., בירף גם הוא על ההחלטה: "היום הוא יום טוב לדמוקרטיה, לשלטון החוק ולאמריקנים המבקשים לממש את זכותם החוקתית להצביע".