N12
פרסומת

תיעוד: שבעה הרוגים בפגיעת כטב"ם אוקראיני באתר נופש ברוסיה

רוסיה טוענת שתקיפת כטב"ם הרגה 7 בני אדם על חופי הים השחור, בחוף פופולרי בקרב נופשים • עד ראייה סיפר: "זה קרה מול הילדים שלי, הילד שלי עובר התמוטטות עצבים" • בתיעוד ניתן לראות את כלי הטיס פוגע סמוך למתרחצים רבים

תומר אלמגור
פורסם:
תיעוד מדיווח רוסי: כטב"מ אוקראיני מתפוצץ בים השחור
תיעוד מדיווח רוסי: כטב"מ אוקראיני מתפוצץ בחוף הים השחור
הקישור הועתק

שבעה בני אדם, בהם שלושה ילדים, נהרגו ו-40 נפצעו (מהם 9 במצב קשה) באתר הנופש הרוסי הפופולרי גלנדז'יק שלחופי הים השחור, במתקפת כטב"ם אוקראינית, כך מסרו הרשויות ברוסיה. בתיעודים ברשתות ניתן לראות את הכטב"ם מתפוצץ על החוף העמוס, ולשמוע פיצוץ עז. באוקראינה לא התייחסו לאירוע.

"היינו בחוף, לא היה לנו זמן לעזוב", אמר אחד הנופשים לתקשורת הרוסית. "התחבאנו מאחורי כיסאות שיזוף, ולא ראינו היכן זה התפוצץ".

מושל מחוז קרסנודר בדרום רוסיה, וניאמין קונדרטייב, שבשטחו נמצאת גלנדז'יק, הגדיר את האירוע "טרגדיה". הוא הוסיף: "מה שקרה היום היה מתקפה מכוונת של משטר קייב נגד האוכלוסייה האזרחית, שאין לה שום קשר לתשתיות צבאיות".

מוקדם יותר היום, שרפה שפרצה במחסן של חברת ויילדבריס במחוז ולדימיר שברוסיה, בעקבות פגיעת כטב"ם אוקראיני, גרמה לפציעתם של ארבעה בני אדם, כך מסר מושל המחוז. ארבעה בני אדם נהרגו ושניים נוספים נפצעו בתקיפה אוקראינית בחצי האי קרים שבשליטה רוסית, לפי מושל האזור.