45 אלף דולר: מתנת העתק של טראמפ לשלוש עוזרותיו הקרובות
הנשיא חילק לעוזריו מתנות נדיבות במיוחד לכבוד חג המולד, ועורר ביקורת: "אם אתה רוצה לקבל טיפ - אל תעבוד בממשל"


החדשות בקצרה:
- טראמפ העניק 45 אלף דולר לשלוש עוזרות קרובות בבית הלבן כ"מתנה לחגים".
- עוזר נוסף קיבל מתנה של 20 אלף דולר.
- בבית הלבן מסרו ש"לנשיא יש נוהג ארוך שנים להעניק מתנות לחג המולד לאנשים בסביבתו".
- היועץ לענייני אתיקה בעבר: זו עשויה להיות עברה על החוק.
הנשיא טראמפ העניק בחג המולד האחרון מתנות כספיות בסך 45 אלף דולר לשלוש עוזרות בבית הלבן, כך עולה מטפסי הצהרות הון שפרסם הממשל הלילה (בין שלישי לרביעי). סכום מתנות העתק הוא כשליש מהמשכורת השנתית של העוזרות, שנחשבות למקורבות במיוחד לנשיא ולעיתים קרובות הן לצידו בנסיעות, פגישות ואירועים יום-יומיים.
הכסף, שתואר בטפסים כ"מתנה כספית לחגים", דווח על ידי נטלי הארפ, העוזרת הבכירה של טראמפ, מרגו מרטין, יועצת התקשורת, וצ'מברליין האריס, סגנית מנהל התפעול של החדר הסגלגל. כל אחת מהן משתכרת בכ-150 אלף דולר בשנה. וולט נאוטה, מנהל התפעול של החדר הסגלגל, המשתכר 175 אלף דולר בשנה, דיווח על מתנה כספית בסך 20 אלף דולר מטראמפ.

"לנשיא יש נוהג ארוך שנים להעניק מתנות לחג המולד לאנשים בסביבתו, ובכלל זה לעיתים גם לעובדים ולעוזרים, הן בתקופת כהונתו בממשלה והן בתקופתו במגזר הפרטי", מסר הבית הלבן בהודעה שפורסמה ברשתות החברתיות. "למתנות המדוברות אין כל קשר לתפקידיהם הרשמיים של האנשים הללו בממשלה, ולכן הן מותרות לחלוטין בהתאם לסטנדרטים המשפטיים והאתיים הרלוונטיים".
ריצ'רד פיינטר, פרופסור למשפטים באוניברסיטת מינסוטה ובעבר היועץ לענייני אתיקה בבית הלבן, אמר לוול סטריט ג'ורנל כי ייתכן שהמתנות מפירות את החוק האמריקני, האוסר על עובדי ממשל לקבל שכר או מענקים ממקור חיצוני. "אם אתה רוצה לקבל טיפ - אל תעבוד בממשל. זה מקור לשחיתות, והחוקים האלה נועדו למנוע יחסי תן-וקח, יחסי תלות או שחיתות בממשל", אמר פיינטר.

אחת העוזרות שקיבלה את את המתנה היא נטלי הארפ, שמערכת היחסים שלה עם טראמפ עמדה במרכז תשומת הלב הציבורית בארה"ב בשבועות האחרונים. הארפ הפכה לאחת הדמויות המקורבות ביותר לטראמפ, והיא אחראית במידה רבה לזרם המידע שמועבר אליו וללנסח את הפוסטים שלו ברשתות החברתיות, כך לפי דיווחים בארה"ב.
בספר Regime Change מאת כתבי הניו יורק טיימס, טראמפ אומר שהארפ היא האדם היחיד שאוהב אותו באותה מידה כמו אשתו וילדיו. לדבריו, כל שאר אנשי הצוות שלו יעזבו יום אחד כדי לעשות כסף, "אבל נטלי לעולם לא תעזוב אותו".