נבזז על ידי הנאצים, נתלה בסלון בארגנטינה - ויותר מ-80 שנה אחרי, היצירה של הסוחר היהודי תשוב למשפחתו
הציור אותר בשנה שעברה אצל בתו של יועץ בכיר להרמן גרינג בארגנטינה • הציור יושאל לתערוכה זמנית במוזיאון השואה בבואנוס איירס


החדשות בקצרה:
- בית משפט בארגנטינה קבע כי הציור "דיוקנה של אישה" יוחזר ליורשת החוקית.
- היצירה נשדדה על ידי הנאצים לפני יותר מ-80 שנה מסוחר יהודי ואותרה בארגנטינה.
- הציור זוהה בתמונות של בית למכירה באתר של סוכנות נדל"ן.
- בעלת הנכס היא בתו של פרידריך קדגיין שהיה יועץ להרמן גרינג.
- היורשת תשאיל את הציור למוזיאון השואה בבואנוס איירס.
בית משפט בארגנטינה קבע לאחרונה כי הציור "דיוקנה של אישה", שנשדד על ידי הנאצים לפני יותר מ-80 שנה, יוחזר ליורשת של בעליו החוקיים, הסוחר היהודי ז'אק גודסטיקר. היצירה מסגנון הבארוק המאוחר אותרה בשנה שעברה בבית סמוך לבואנוס איירס, לאחר שנעלמה מאז מלחמת העולם השנייה. מארי פון סאהר, היורשת וכלתו של הבעלים המקורי, מתכננת להשאיל את הציור באופן זמני למוזיאון השואה המקומי בבואנוס איירס.
הציור זוהה לראשונה באוגוסט 2025 על ידי עיתון הולנדי. כתבי העיתון הבחינו ביצירה באתר נדל"ן שפרסם תמונות של נכס בעיר החוף מאר דל פלאטה. הציור היה תלוי מעל ספה ירוקה בסלון של פטריסיה קדגיין, בתו של יועץ בכיר להרמן גרינג, סגנו של אדולף היטלר.

גרינג היה ידוע בשוד של אלפי יצירות אומנות ברחבי אירופה במהלך המלחמה. פרידריך קדגיין נמלט לארגנטינה לאחר המלחמה ולקח עימו את היצירה הגנובה. כעת, פטריסיה קדגיין הסכימה להשיב את הציור ליורשים בתמורה לכך שלא תועמד לדין בגין הסתרת הרכוש מהרשויות.
היצירה "דיוקן של אישה" הייתה חלק מאוסף של יותר מ-1,000 עבודות שנבזזו מהסוחר היהודי גודסטיקר לאחר הפלישה הנאצית להולנד בשנת 1940. פון סאהר, היורשת של גודסטיקר, הצהירה בעבר כי משפחתה "שואפת להשיב כל יצירה בודדת שנגנבה מהאוסף של זאק, ולשקם את המורשת שלו". השבת הציור כעת מהווה שלב נוסף במאמץ המתמשך של המשפחה לאתר את הרכוש שנבזז במהלך המלחמה.