טרגדיה בקפריסין: קובי נכנס למים עם ילדיו - וטבע למוות
יעקב (קובי) ידיד שהה בחופשה משפחתית עם אשתו וארבעת ילדיהם הקטנים בלימסול • בשלב מסוים נכנסו בני המשפחה לשחות במי הים - אז נעלם קובי לנגד עיניהם • אשתו יצרה קשר עם כוחות ההצלה המקומיים, ולאחר כשעתיים של חיפושים זיהה אותו רחפן במים ללא רוח חיים • ארונו יובא לישראל בשעות הקרובות


יעקב (קובי) ידיד, תושב ירושלים בן 35 נשוי ואב ל-4, טבע למוות אתמול (שלישי) בחוף הים בעיר לימסול שבקפריסין. ידיד נסע לחופשה עם משפחתו אחרי שירות מילואים ארוך, אחיותיו ובני משפחה נוספים הגיעו לקפריסין ללוות את אשתו וילדיו שנכחו בזירה.
"קובי היה אדם עם לב ענק שיודע להעניק לאחר מכל הלב", סיפרה עליו אחותו ל-N12. "בעל ואבא למופת לילדים קטנים שעשה נחת וכבוד להורים, איש אמת שיחסר להרבה", הוסיפה.
אשתו של קובי סיפרה כי הוא נעלם בפתאומיות בזמן שכולם היו במים. היא דיווחה לרשויות המקומיות מיידית, ונשארה על החוף במשך כשעתיים של חיפושים. רחפן שסייע לכוחות זיהה את ידיד במים, והוא נמשה בידי הכוחות כשהוא כבר ללא רוח חיים.
ברוך נידאם מנהל החטיבה הבין-לאומית בזק"א סיפר: "מיד עם קבלת הדיווח צוות החטיבה הבין-לאומית של זק"א החלו לטפל בכבוד המת ומול הגורמים המקומים במטרה לשחרר את הנפטר לקראת הטסה לישראל להמשך קבורה והלוויה".
חיים ויינגרטן, סמנכ"ל המבצעים של זק"א, הוסיף: "אנו פועלים בשיתוף משרד החוץ והרשויות המקומיות בקפריסין, ומלווים את בני המשפחה לאורך כל ההליך".
