בטענה להפצת שקרים: טראמפ אסר על כלי תקשורת מובילים להיכנס לבית הלבן
נשיא ארה"ב הודיע כי CNN, פוליטיקו ו-MS NOW יורחקו מהבית הלבן באופן מיידי, בטענה שהם מפיצים "פייק ניוז" - ואיים: "כלי תקשורת נוספים בדרך" • בשנה שעברה כבר הטיל סנקציות על סוכנות הידיעות AP שסירבה לכנות את מפרץ מקסיקו "מפרץ אמריקה" בדיווחיה


נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הודיע אתמול (שישי) כי הוא אוסר באופן מיידי על רשת CNN, פוליטיקו ו-MS NOW (לשעבר MSNBC) להיכנס לבית הלבן, ותקף את שלושת כלי התקשורת בטענה שהם מדווחים "פייק ניוז". הוא לא ציין אילו פרסומים הובילו אותו להחלטה.
טראמפ צייץ בחשבונו ברשת Truth שבבעלותו: "אני גאה להודיע כי החל מרגע זה אני אוסר על פייק ניוז CNN, MSNOW (ששינו לאחרונה את שמם מ-MSNBC בשל מחסור בצופים ובאמינות!), ופוליטיקו (שקיבלו דמי מנוי בלתי חוקיים ומגוחכים בסך 8 מיליון דולר, שיא של כל הזמנים, ישירות מממשלת ארצות הברית תחת ג'ו ביידן המושחת, כדי להשאיר אותם 'בחיים'. נשמע לי כמו שחיתות!), להיכנס לבית הלבן, בעקבות ה'דיווחים' המתמשכים שלהם שהם פייק ניוז!".
הוא הוסיף: "כלי תקשורת לא צריכים להיות מסוגלים לכתוב או לדווח שוב ושוב בדיות ושקרים כשהם מסקרים את נשיא ארצות הברית, את ממשל טראמפ או את ארצות הברית של אמריקה". טראמפ איים כי "כלי תקשורת נוספים של פייק ניוז יהיו הבאים בתור".

ב-CNN פרסמו הצהרה כי היא "עומדת באופן מלא מאחורי צוות הבית הלבן שלה ומאחורי הסיקור ההוגן והמדויק שלו. החוקה האמריקנית מקנה לנו את הזכות לבצע את עבודת הסיקור הזאת ללא הפרעה או התערבות מצד הממשל. אם האיסור שעליו איים הנשיא טראמפ אכן ייכנס לתוקף, יהיה זה מהלך בלתי חוקי נגד הזכות הבסיסית הזאת, המוגנת בחוקה".
זוהי לא הסנקציה הראשונה שמטיל טראמפ כחלק ממלחמתו נגד התקשורת. בשנה שעברה מנע הבית הלבן מעובדי סוכנות הידיעות AP גישה לחדר הסגלגל, למטוס הנשיאותי אייר פורס 1 ולאזורים נוספים, לאחר שהסוכנות סירבה לכנות את מפרץ מקסיקו "מפרץ אמריקה” בדיווחיה. כבר ביום הראשון עם שובו לתפקיד הנשיא, טראמפ קבע כי מעתה יש לכנות אותו כך. סוכנות הידיעות הגישה תביעה בעקבות הדרתה, אך בית משפט פדרלי לערעורים קבע כי איסור הגישה אינו מהווה הפרה של התיקון הראשון לחוקה האמריקנית, שנועד להגן על חופש הביטוי והעיתונות.
