N12
פרסומת

דיווח: טראמפ שוקל לחזור למלחמה כוללת עם איראן כדי "לסיים את העבודה"

הנשיא קיים מספר דיונים בימים האחרונים עם שר ההגנה ויו"ר המטות המשולבים - כך לפי הוול סטריט ג'ורנל • בשיחות עלתה השאלה אם לנטוש את המו"מ ולחדש את התקיפות בקנה מידה מלא על איראן, אך טראמפ טרם קיבל החלטה • לפי הגורמים, הנשיא הבהיר שהוא מרגיש בנוח לתת למו"מ להימשך כרגע גם אל מעבר לתאריך הסופי (18.8) - ולהורות על תקיפות חד-פעמיות במקרה של הפרת מזכר ההבנות

N12
פורסם: | עודכן:
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ | צילום: reuters
הקישור הועתק

החדשות בקצרה

  • הנשיא טראמפ קיים בימים האחרונים שיחות עם שר ההגנה ויו"ר המטות המשולבים.
  • בשיחות אלה עלתה השאלה אם ארה"ב צריכה לנטוש את המו"מ ולחדש את התקיפות בקנה מידה מלא על איראן.
  • גורמים אמריקניים המעורים בפרטים תיארו בפני הוול סטריט ג'ורנל את צעד זה כ"סיום העבודה".
  • טראמפ טרם קיבל החלטה סופית, וכעת הוא מעדיף להתמקד במסלול הדיפלומטי, גם אם יימשך מעבר לדדליין - 18 באוגוסט.
  • הנשיא הבהיר כי מבחינתו אין בעיה להורות בשלב זה על תקיפות חד-פעמיות אם תפר איראן את מזכר ההבנות.

בוול סטריט ג'ורנל דווח הלילה (בין שלישי לרביעי) שנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שוקל חזרה למלחמה כוללת נגד איראן.

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ
שקל לחזור למלחמה בקנה מידה מלא. הנשיא טראמפ, ארכיון | צילום: AP

הנשיא קיים בימים האחרונים כמה שיחות עם שר ההגנה פיט הגסת' ויושב ראש המטות המשולבים גנרל דן קיין על תקיפות נוספות, אך החליט להיצמד לשיחות הדיפלומטיות לעת עתה - כך על פי גורמים אמריקניים המעורים בפרטים.

השיחות שקיים הנשיא התמקדו בשאלה אם ארה"ב צריכה לנטוש את המשא ומתן ולחדש את התקיפות בקנה מידה מלא על איראן, אמרו הגורמים, צעד שחלקם תיארו כ"סיום העבודה".

למרות שלא קיבל החלטה סופית, טראמפ אמר לעוזריו שהוא מאמין שסבב ​​נוסף של תקיפות בקנה מידה מלא עלול לפגוע במסלול הדיפלומטי ובסיכוייה של וושינגטון לפרק בסופו של דבר את תוכנית הגרעין של איראן.

ראש ממשלת פקיסטן, שהבז שריף וג'יי די ואנס בשווייץ
הנשיא סבור: הצעד הנשקל יפגע בשיחות. ר"מ קטאר, ר"מ פקיסטן וסגן נשיא ארה"ב במו"מ בשווייץ, ארכיון | צילום: reuters

עוד דווח כי טראמפ אף אמר לעוזריו שהוא מרגיש בנוח לתת למשא ומתן על הסכם גרעין להימשך גם מעבר למועד האחרון של 18 באוגוסט, מה שנותן לשיחות יותר מקום להתפתח.

בינתיים, הוא מסכים להורות על תקיפות חד-פעמיות במידה ואיראן תפר את מזכר ההבנות, אותה מדיניות שבה נקט בסוף השבוע האחרון והובילה לחילופי מהלומות במפרץ הפרסי.

תיעוד: פיצוץ בספינה במצר הורמוז
התקיפות החד-פעמיות הפכו למדיניות. פיצוץ בספינה במצר הורמוז לאחר שמטוס אמריקני שיגר לעברה טיל, ארכיון

שליחיו של טראמפ, סטיב וויטקוף וג'ארד קושנר, הגיעו השבוע לדוחא לסבב שיחות חדש, אם כי הדיונים מתנהלים באמצעות מתווכים ולא באופן ישיר עם מקביליהם האיראנים, כאשר שיחות ברמה הטכנית צפויות להימשך גם הן בעקיפין - כך על פי גורמים רשמיים בקטאר.

פרסומת

נקודת מחלוקת מרכזית נותרה דחיפתה של איראן לגבות מיליארדי דולרים באגרות עבור ספינות העוברות במצר הורמוז. ארה"ב אינה מסכימה לכך ומתעקשת שכל מעבר במצר יתבצע כפי שהיה לפני המלחמה.

מצר הורמוז, איראן
נותר מוקד המחלוקת. מצר הורמוז, ארכיון | צילום: reuters

בוול סטריט ג'ורנל אף דווח אמש כי במשמרות המהפכה העבירו מסר למתווכים הקטארים לפיו הם יסגרו את מצר הורמוז שוב אם הם לא יקבלו ערובות לכך שאיראן שולטת בו באופן בלעדי.

גם ראש צוות המשא ומתן של איראן מוחמד-באקר קאליבאף אמר בנוגע למצר הורמוז: "אנו מחויבים להבטיח שהתנועה בו תתנהל כפי שסוכם במזכר ההבנות. אם הם (האמריקנים) לא יעמדו בהתחייבויות שלהם בשיחות - אנו מוכנים למלחמה".