N12
פרסומת

הנשיא טראמפ לברק רביד: "אני שוקל מתקפה מסיבית, גדולה יותר מכול מה שהיה בעבר - אני קרוב לקבל החלטה"

בצל הדריכות הגבוהה להסלמה - נשיא ארה"ב אמר לחדשות 12 בריאיון טלפוני כי הוא שוקל ברצינות לחזור למלחמה רחבה נגד איראן • בהמשך הוא הזהיר כי יהיו "השלכות" לכך שישראל תצטרף לתקיפות נגד איראן • "אנחנו מנסים, אבל האיראנים לא משתפים פעולה", מבהיר מקור אזורי המעורה במאמצי התיווך

ברק רביד
פורסם:
הקישור הועתק

הנשיא טראמפ אמר לי היום (חמישי) בריאיון טלפוני קצר כי הוא שוקל ברצינות לחזור למלחמה רחבה נגד איראן, ולצאת למתקפה שתהיה גדולה יותר ממבצע "Epic Fury" (זעם אדיר).

הנשיא טראמפ בריאיון בלעדי לברק רביד
הנשיא טראמפ בריאיון בלעדי לברק רביד | צילום: N12
הנשיא טראמפ בריאיון בלעדי לברק רביד
הנשיא טראמפ בריאיון בלעדי לברק רביד | צילום: N12

למה זה חשוב

  • טראמפ אמר כי הוא מודע לכך שלהחלטה כזו יהיו השלכות משמעותיות, והדגיש כי טרם קיבל החלטה סופית.
  • טראמפ לא נקב במועד שבו יקבל החלטה, ושני בכירים אמריקנים נוספים אישרו כי טרם התקבלה החלטה וכי לא ניתנה כל הוראה חדשה לצבא.
  • ההסלמה הנוכחית כבר העלתה את מחיר הנפט בחזרה ל-100 דולר לחבית, וחזרה למלחמה כוללת נגד איראן אינה פופולרית בקרב הציבור האמריקני.
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ | צילום: Samuel Corum, getty images
הנשיא טראמפ בריאיון בלעדי לברק רביד
הנשיא טראמפ בריאיון בלעדי לברק רביד | צילום: N12

מה הוא אומר

  • "אני שוקל מתקפה מסיבית. גדולה יותר מכול מה שהיה בעבר. אני קרוב לקבל החלטה. אנחנו ערוכים לכך באופן מלא," אמר טראמפ בריאיון הקצר.
  • טראמפ אמר כי ישראל "תצטרף בתוך שתי דקות אם אבקש ממנה", אך הוסיף כי "אנחנו לא צריכים אף אחד" כדי לפתוח במבצע חדש נגד איראן.
  • הוא גם אמר כי יהיו "השלכות" לכך שישראל תצטרף לתקיפות נגד איראן, ברמיזה לתגובה איראנית נגד ישראל.
פרסומת

התמונה הגדולה

  • טראמפ אמר כי האיראנים "רוצים לנהל משא ומתן", אך בשלב זה אינם מוכנים להגיע לעסקה. "הם עדיין לא ספגו מספיק כאב," אמר.
  • שני מקורות אזוריים המעורים במאמצי התיווך אמרו כי ההנהגה האיראנית טרם הסכימה להצעה האחרונה שהציגו המתווכים האזוריים.
  • "אנחנו מנסים, אבל האיראנים לא משתפים פעולה," אמר אחד המקורות האזוריים.
נשיא איראן מסעוד פזשכיאן
נשיא איראן מסעוד פזשכיאן | צילום: רויטרס

תמונת המצב

  • ארצות הברית הגבירה בהדרגה את התקיפות נגד איראן במהלך 12 הימים האחרונים, בניסיון לעצור את התקיפות האיראניות נגד אוניות סוחר במצר הורמוז.
  • עד כה האיראנים לא הראו כל נכונות לשנות את מדיניותם, ואף המשיכו להסלים את התקיפות באזור.
  • המורדים החות'ים בתימן, הנתמכים בידי איראן, החלו לתקוף אוניות סעודיות בים האדום, ובכך החריפו את המתיחות בנתיב שיט מרכזי נוסף להובלת נפט וערערו עוד יותר את שוק האנרגיה העולמי.
  • טראמפ כתב בחשבון ה-Truth Social שלו כי אם החות'ים ישובו לירות לעבר כלי שיט בים האדום, "ארצות הברית תראה באיראן אחראית לכך".
  • לדבריו, החות'ים הם שלוחה של איראן, ולכן "איראן - וכמובן גם החות'ים עצמם - יספגו עונש צבאי כבד".
חות'ים בהפגנת תמיכה באיראן בעקבות תקיפות ישראל
חות'ים בהפגנת תמיכה באיראן | צילום: Osamah Abdulrahman, AP

למה לשים לב

  • טראמפ אמר כי ראש הממשלה בנימין נתניהו מעוניין להגיע לטקס האשכבה של הסנאטור לינדזי גרהאם בוושינגטון בשבוע הבא.
  • "היחסים עם ביבי טובים מאוד. אפגש איתו אם הוא יהיה בעיר”, אמר טראמפ.