בלגיה אישרה: איסור יבוא על מוצרים מההתנחלויות
הממשלה הבלגית אישרה הבוקר את החרם לפני היציאה לפגרה • המהלך קודם בתגובה למלחמה בעזה ועוכב בשל מחלוקות פוליטיות • צרפת, ספרד והולנד תומכות בצעד, גרמניה ואיטליה מתנגדות

ממשלת בבלגיה אישרה היום (שבת) איסור על יבוא סחורות המיוצרות בהתנחלויות, בתגובה למערכה הצבאית של ישראל ברצועת עזה. המהלך אושר בשעות הבוקר, זמן קצר לפני יציאת השרים לפגרת הקיץ בבלגיה.
ההצעה הועלתה במקור בשלהי הקיץ שעבר, אך הייתה תקועה במשך חודשים ארוכים בשל מבוי סתום פוליטי. ההחלטה התקבלה במסגרת אישור נרחב של 88 תיקים שונים בממשלה, שכללו בין היתר גם רפורמה פנימית בחישוב שעות העבודה במדינה.
לפי דיווחים בכלי תקשורת בבלגיה, ובהם העיתון "לה-סואר", פרטי האיסור עדיין אינם ידועים במלואם. בשלב זה לא בירור אילו סחורות או מגזרים ייכללו בחרם, והאם הוא יכלול סעיף שיגביל את תוקפו בזמן.
סערה בנציבות האירופית

הצעד הבלגי מתרחש בזמן שקבוצת מדינות בתוך האיחוד האירופי דורשת להטיל סנקציות על פעולותיה של ישראל ביהודה ושומרון. מסמך שהופץ לאחרונה בבירות האיחוד הציג אפשרויות שונות לטיפול בנושא, החל מהנהגת מערכת רישיונות ליבוא ועד להטלת חרם מלא.
צרפת, אירלנד, הולנד וספרד הביעו תמיכה באיסור יבוא מוחלט, בעוד גרמניה ואיטליה מתנגדות לצעד כזה. במידה והמהלך יוגדר כהחלטת מדיניות חוץ ולא כהחלטת סחר, הוא ידרוש תמיכה פה אחד של כל 27 המדינות החברות באיחוד האירופי כדי להיכנס לתוקף ברמה היבשתית.

שר החוץ של בלגיה, מקסים פרבו, מתח ביקורת מוקדם יותר השבוע על קצב התקדמות המהלכים במוסדות האיחוד האירופי. "הנציבות הניחה סוף סוף כמה אפשרויות על השולחן, שמשתרעות על פני שני עמודים", אמר פרבו לכתבים ביום שני. "זה נותן את הרושם שמדובר יותר במחווה סמלית מאשר בכוונה אמיתית להתקדם".