"נקמה בקרוב": בתקשורת האיראנית מהדהדים את האיום של ח'אמנאי - וקוראים לתקוף את ישראל
העיתונים המזוהים עם המשטר הקדישו לכך את שעריהם - לאחר שהמנהיג העליון של איראן איים לנקום את מות אביו: "בהחלט ננקום" • השופר האיראני כיהאן: "תקיפה נגד ישראל תהווה מכה הרסנית לארה"ב" • קאליבאף: "עמדו במילתכם או שתשלמו את המחיר"


המסר של המנהיג העליון הופך לקמפיין תקשורתי מתוזמר: בבוקר שאחרי האיום כי הנקמה על מות אביו תגיע, העיתונים האיראנים הקדישו היום (ראשון) את שעריהם לקריאות לנקמה ולמסרים לוחמניים, לצד איום ישיר נגד נשיא ארה"ב טראמפ. במקביל, עורך כיהאן שנחשב לשופר של המשטר, קרא להמשיך בתקיפות נגד הבסיסים האמריקניים באזור ולתקוף גם את ישראל.
בינתיים, בכירי המשטר האיראנים ממשיכים להחריף את הטון. יו"ר הפרלמנט האיראני קאליבאף צייץ הבוקר בחשבונו ברשת X: "עידן ההסכמים החד-צדדיים הסתיים. אמרנו לכם: עמדו במילתכם, או שתשלמו את המחיר. המציאות דופקת על הדלת".
עיתון כיהאן האיראני - "המנהיג העליון: הנקמה היא דרישת העם - והיא תתבצע בוודאות"
בעיתון כיהאן הנחשב לשופרו של משטר האייתוללות, הוקדש השער כולו להבטחת הנקמה. הכותרת הראשית מצטטת את מוג'תבא ח'אמנאי: "הנקמה היא דרישת העם - והיא תתבצע בוודאות", ולצדה המסר כי מי שנכללים ב"רשימת הרוצחים" לא יזכו "למות בשלווה במיטותיהם", בתמונות מהלווייתו של עלי ח'אמנאי, שפורסמו בשער, נראים גם שלטים עם הכיתוב באנגלית "We Will Kill Trump".

במאמר שפורסם בעיתון כיהאן האיראני, תחת הכותרת "נקודות שחסרות ברשימת המטרות", כתב העורך חוסיין שריעתמדארי, המקורב למשטר האייתוללות כי "התקיפות נגד הבסיסים האמריקניים באזור הן מוצדקות, לגיטימיות ואין להפסיקן".
לטענתו, המדינות הערביות המארחות בסיסים אמריקניים סייעו לארה"ב ולישראל בתקיפות נגד איראן, ולכן הן נחשבות ל"אויב" וליעדים לגיטימיים לתגובה איראנית.
שריעתמדארי הוסיף כי אין להסתפק בתקיפות נגד הבסיסים האמריקניים בלבד, וקרא להתמקד גם ב"נקודה הפגיעה ביותר של ארה"ב" - ישראל. לדבריו, "המשטר הציוני הוא כלב התקיפה של ארה"ב", ופגיעה בתשתיות ובמוקדי הכוח שלו תהווה מכה ישירה לוושינגטון. עוד הוא טען כי ארה"ב, ישראל ומדינות ערב המארחות בסיסים אמריקניים הן למעשה ישות אחת", ולכן כולן צריכות להיכלל ברשימת המטרות של איראן.
עיתון המשהרי האיראני: "בהחלט ננקום"
גם העיתון המשהרי האיראני שבולט בזרם השמרני, הקדיש את שערו למסר הנקמה. על רקע תצלום ענק מהלווייתו של עלי ח'אמנאי, מתנוססת הכותרת: "אנחנו בהחלט ננקום", לצד ההצהרה כי "זו דרישת העם, והנקמה הזו חייבת להתבצע בוודאות".
בראש השער מובא גם ציטוט של המנהיג העליון מוג’תבא ח’אמנאי: "אני מתחייב שננקום את דמם של השהידים, ולא נאפשר לרוצחים למות בשלווה". בתחתית העמוד בחר העיתון להדהד את קריאת הנקמה בכותרת נוספת: "מסר לעתיד: הנקמה היא חלק מהסדר העולמי".

העיתון עצר איראניאן בחר להחריף עוד יותר את המסר והקדיש את שערו לכותרת: "הנקמה - בוודאות ברוצחים". במרכז השער הוצבה תמונת שלט ענק שנישא בהלווייתו של עלי ח'אמנאי ועליו הכיתוב באנגלית "We Will Kill Trump", לצד תרגומו בפרסית.
מסביב לשלט, צירף העיתון את תמונותיהם של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון ישראל כ”ץ, בכירים נוספים בממשל ובמערכת הביטחון האמריקנית, וכן מנהיגי שלוש ממדינות המפרץ: נשיא איחוד האמירויות השיח' מוחמד בן זאיד, מלך בחריין חמד בן עיסא ואמיר כווית השיח' משעל אל-אחמד א-סבאח.

'אם-ג'אם: "נקמה בקרוב"
גם העיתון ג'אם-ג'אם האיראני הצטרף לקמפיין התקשורתי סביב איומי הנקמה. הוא בחר לשלב בשער מסר בולט בעברית: "נקמה בקרוב", לצד כותרת זהה בפרסית ובאנגלית.

השער מציג תמונה המונית מהלווייתו של עלי ח'אמנאי, שבה נראה שלט ענק עם הכיתוב "אנחנו נהרוג את טראמפ", לצד התמונה מובא גם ציטוט מדברי המנהיג העליון, שלפיו לרוצחים "ששמותיהם מופיעים ברשימה" - לא תהיה הזכות "למות בשלווה במיטותיהם". השימוש בעברית, לצד הפרסית ואנגלית - מבליטה את ניסיון העיתון להעביר את המסר לקהלים מחוץ לאיראן, ובפרט לישראל.
