איומים, וזעם בתקשורת הטורקית: "ישראל תקפה 70 ק"מ מהגבול שלנו - אנחנו לא נרתעים ממלחמה"
סערה בתקשורת הטורקית בעקבות הודאת ישראל בתקיפת בסיס אבו א-דוהור בסוריה • העיתונים הראשיים יוצאים במתקפה חזיתית, קריאות תיגר לוחמניות בשידור חי וטענות כי "הבעיה של הציונים היא טורקיה"

הודאתה הרשמית של ישראל אמש (שלישי) על ביצוע התקיפה האווירית בבסיס חיל האוויר אבו א-דוהור שבצפון-מערב סוריה - במרחק של 72 קילומטרים בלבד מהגבול הטורקי, הציתה גל הדף תקשורתי בטורקיה.
ערוצי הטלוויזיה, העיתונים ואתרי החדשות באנקרה ובאיסטנבול מובילים קו תוקפני ומאשים, תוך דחייה מוחלטת של הטיעונים הישראליים.
המומחה הטורקי לביטחון לאומי, מטה יטר, ביטא את תחושות הזעם והכעס הקשות בשידור חי, כשהפנה קריאה ישירה ולוחמנית לירושלים: "אם יש לך אומץ - בוא נילחם, ישראל!".
"הבעיה שלהם היא טורקיה": ההאשמות בעיתונות ובאולפנים
הכותרות הראשיות בעיתוני הבוקר הטורקיים שיקפו את עוצמת הזעם. בעיתון "טורקיה" נכתב בשער הראשי: "פרובוקציה חמורה מצד ישראל", בעוד שבעיתון "TAKVIM" תקפו בחריפות וקבעו כי "הבעיה של הציונים היא טורקיה".


באולפני הדיונים באנקרה עלו תהיות לגבי עיתוי הפעולה וההודאה הישראלית: "למה התקיפות קרו דווקא עכשיו? רק לאחרונה דיברנו על כך שהנשיא ארדואן צפוי לבקר בסוריה". פרשנים בכירים בתקשורת הטורקית טענו בביטחון כי "ישראל פשוט פחדה מהגעת החיילים הטורקים לבסיס", וכי הפעולה נועדה לטרפד את מהלכי התיאום בין אנקרה לדמשק.
כלי התקשורת הדהדו בהרחבה גם את דבריו של הנשיא רג'פ טאיפ ארדואן מריאיונו לרשת "אל-ג'זירה" יום לפני התקיפה, שבו הצהיר בבירור: "אנחנו מדברים על שלום, אבל אם תהיה תוקפנות - לא נרתע ממלחמה ולא נברח ממנה".
ישראל קיבלה אמש אחריות לתקיפה החריגה שבוצעה בנמל התעופה הצבאי בסוריה, סמוך לגבול טורקיה. "הזהרנו שוב ושוב, לא נסבול איומים על ביטחון המדינה", הבהירה אתמול לשכת ראש הממשלה בהודעה באנגלית.

"ישראל וסוריה הסכימו על שמירת הסטטוס קוו בענייני ביטחון, שאותו סוריה עמדה להפר בכך שהתירה לכוחות טורקיים להיפרס בבסיס חיל אוויר סמוך לחלב", סיפרו בלשכת נתניהו. "ישראל הזהירה את סוריה שוב ושוב כי פריסה כזו תהווה איום על ביטחונה. סוריה בחרה להתעלם מהאזהרות הללו. ישראל לא תסבול איומים על ביטחונה, ותברך על חזרה לסטטוס קוו".
יעדי התקיפה היו מסלולים והאנגרים שמשמשים לחניה של מטוסים, אחרי שרק בשבוע שעבר ביקרה במקום משלחת טורקית.