N12
פרסומת

פטריות עשן והדי פיצוצים: תיעודים מהתקיפה האמריקנית באיראן

אש ופיצוצי ענק: תיעודים דרמטיים מהתקיפה האמריקנית באיראן • פטריות עשן נראו בערים רבות • הנשיא טראמפ: "בכל פעם שהאיראנים יכו אותנו - נכה חזרה פי עשרים" • הותקפו עמדות טילים ומכ"מים בבושהר ובבנדר עבאס

אסף רוזנצוייג
פורסם:
הקישור הועתק

כל התיעודים הדרמטיים: פיצוצים חזקים נשמעו אמש (רביעי) בשעה 22:50 באזור בנדר עבאס באיראן, עם תחילתו של גל תקיפות רחב של צבא ארה"ב נגד יעדים צבאיים של משמרות המהפכה. כחצי שעה לאחר תחילת הפיצוצים, אישרו בצבא ארה"ב כי הם החלו בתקיפות נוספות נגד איראן בהוראת הנשיא דונלד טראמפ.

התקיפות בעיר הנמל צ'בהאר
פטריות עשן ענקיות בשמי איראן, תיעודים מתקיפות ארה"ב
התקיפות בעיר הנמל צ'בהאר
התקיפות בעיר הנמל צ'בהאר

בכיר אמריקני אמר לחדשות 12 כי התקיפות שבוצעו הלילה (בין רביעי לחמישי) רחבות יותר בהיקפן מאשר התקיפות שבוצעו בלילה שקדם להן. לפי הדיווח, המטרות כללו מכ"מים חופיים של משמרות המהפכה, עמדות טילים נגד ספינות ומערכות הגנה אווירית. בנוסף, הבכיר ציין כי הותקפו בסיסי משמרות המהפכה ועמדות שיגור כטב"מים באזור בושהר.

באיראן התקבלו דיווחים על פיצוצים גם באי אבו מוסא, בעיר הנמל צ'בהאר ובעיר הנמל ג'אסק, הסמוכה למצר הורמוז. מאוחר יותר במהלך הלילה דווח כי אירעו פיצוצים במבנה ובמסלול ההמראה של נמל התעופה באיראנשהר שבמחוז סיסתאן ובלוצ'יסטן, דרום-מזרח איראן.

פרסומת

הנשיא טראמפ התייחס לתקיפות בפוסט ברשת החברתית Truth Social וכתב: "זו נקמה על הפצצת ספינות אתמול על ידי איראן. אם זה יקרה שוב, המצב יחמיר בהרבה!". מאוחר יותר, במסיבת עיתונאים שקיים במטוס האייר פורס 1, הבהיר טראמפ את מדיניותו מול טהראן. "בכל פעם שהאיראנים יכו אותנו - נכה חזרה פי עשרים", אמר הנשיא.

התקיפות בעיר הנמל צ'בהאר
טראמפ טוען: "האיראנים רוצים עסקה", התקיפות בעיר הנמל צ'בהאר
התקיפות בעיר הנמל צ'בהאר
פטריות עשן מכסות את השמיים, התקיפה האמריקנית באיראן

טראמפ הוסיף כי האיראנים כבר פנו אליו וטען כי הם "רוצים נואשות לעשות עסקה", אך סייג את דבריו וציין כי הוא אינו בטוח אם הם יעמדו בתנאיה של עסקה עתידית. התיעודים הדרמטיים מהשטח מציגים את עוצמת הפיצוצים במוקדי התקיפה השונים ברחבי המדינה.