N12
פרסומת

הזעם של טראמפ על אזהרות ה-AI - והחשש בסין שהטכנולוגיה "מאיימת על היציבות הפוליטית"

שתי המעצמות החזקות בעולם נמצאות בעיצומו של מרוץ טכנולוגי בתעשיית ה-AI, שהפך למורכב יותר לנוכח הסיכונים שמציבה הטכנולוגיה והקריאות משני הצדדים להגביר את הפיקוח • וגם: האינטרס האישי של טראמפ שמסתתר מאחורי הקלעים

תומר אלמגור
פורסם:
נשיא סין, שי ג'ינפינג, ונשיא ארה"ב, דונלד טראמפ
נשיא סין, שי ג'ינפינג, ונשיא ארה"ב, דונלד טראמפ | צילום: Mark Schiefelbein, ap
הקישור הועתק

החדשות בקצרה:

  • נשיא ארה"ב טראמפ הדף את הקריאות לפיקוח מוגבר על AI והאטת קצב הפיתוח.
  • לדברי הנשיא מדובר ב"תרמית" ועל ארצות הברית להמשיך ולנצח את סין במרוץ הטכנולוגי.
  • בכיר בסין פרסם אזהרה חריגה משלו על עתיד הטכנולוגיה והסכנה ליציבות המשטר הסיני.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ דחה אמש (שני) בזעם את הקריאות מצד בכירים בתעשיית ה-AI להטיל רגולציה ממשלתית רבה יותר על מודלים של בינה מלאכותית. הנשיא הבהיר ששימור היתרון האמריקני על סין וטיפוח הכלכלה האמריקנים נמצאים בראש סדר העדיפויות שלו, וכינה את האזהרות החמורות "קונספירציה חולנית".קונס

טראמפ הבהיר בפוסט ב-Truth Social ש"אמצעי הההגנה" היחיד שתעשיית ה-AI זקוקה לו הוא "נשיא חזק וחכם, ולארה"ב יש נשיא כזה". לדבריו, "מתנהלת קונספירציה חולנית נגד הבינה המלאכותית, והיחידה שמרוצה מכך היא סין. מי שינצח בתחום הבינה המלאכותית - ינצח! אנחנו מובילים על פני סין ועל פני כל השאר".

בפוסט נוסף אמר הנשיא ש"הטענה ש"הבינה המלאכותית עומדת להשתלט על העולם היא תרמית, בדיוק כמו 'ההתחממות הגלובלית'". בתוך שעות ספורות פרסם טראמפ שישה פוסטים בנושא, והתייחס שוב ושוב לסוגיה שהפכה למרכזית בשיח הפוליטי בארה"ב. בנוסף, הנשיא שוחח בטלפון עם ג'נסן הואנג, מנכ"ל ענקית השבבים אנבידיה, ואמר לו ש"יש לי גם שכל ישר בכל הקשור לבינה מלאכותית. הבינה המלאכותית לא הולכת להשתלט על שאר העולם. כל הדבר הזה הוא תרמית".

פרסומת

דבריו של טראמפ מגיעים בעקבות אזהרות חמורות וחסרות תקדים של המנהיגים הבכירים ביותר בתעשיית ה-AI בנוגע לעתיד הטכנולוגיה. דריו אמודיי, המנכ"ל האמריקני של ענקית ה-AI אנת'רופיק, פרסם בסוף השבוע מאמר שבו קרא להאטה עולמית בפיתוח יכולות הבינה המלאכותית. במאמרו צפה אמודיי כי נחיל של "סוכני" בינה מלאכותית יוכל להשתלט על האינטרנט בתוך שישה עד 12 חודשים, אלא אם החוקרים יסכימו להאט את קצב הפיתוח.

"עלינו להאט את הקצב שבו אנו משפרים את היכולות של מודלי AI", אמר אמודיי. בכירים נוספים בתעשיית ה-AI, ממנכ"ל OpenAI סם אלטמן ועד אילון מאסק, הביעו תמיכה בקריאתו של אמודיי.

ההתנגדות החריפה של הנשיא לאזהרות האלה מגיעה לאחר שקיים שורת שיחות עם יועצים ועם בכירים בתעשייה שהתנגדו לקריאות החדשות להאטה עולמית בפיתוח הטכנולוגיה, כך דווח ברשת CNN. לנשיא יש גם אינטרס אישי - הוא השקיע בחברות מרכזיות בתעשיית ה-AI, ובניו השקיעו הון בחוות שרתים שחיוניות לתעשייה.

פרסומת

גם גורמים אחרים בממשל, בהם סגן הנשיא ג'יי-די ואנס, הטילו ספק במניעים מאחורי אותן האזהרות. "ש סיכונים ברורים בבינה מלאכותית, ויש גם יתרונות", אמר ואנס לעיתונאים בבסיס המשותף אנדרוז. "אני חייב לומר שבאופן אישי, אני מרגיש קצת לא בנוח מכך שיש כל כך הרבה חברות AI שמתחננות לממשלה להטיל עליהן רגולציה. אני לא חושב שהאמריקנים צריכים לפחד משום דבר. אני חושב שאנחנו צריכים להיות מודעים לכך שיש סיכונים, ויש גם חסרונות בכל דבר, וזה בהחלט נכון גם לגבי בינה מלאכותית".

על רקע הסערה, ב-CNN דווח כי גורמים אמריקנים נערכים לדיונים הנוגעים ל-AI בין הנשיא טראמפ לנשיא סין שי ג'ינפינג בפסגה ביניהם בשבוע הבא. שבוע שעבר הודיע משרד המסחר הסיני כי שני המנהיגים הסכימו להקים דיאלוג בין-ממשלתי בנושא הבינה המלאכותית.

בכירי תעשיית ה-AI התייחסו ישירות לאיום שמציבה סין לעתיד הטכנולוגיה. אמודיי כתב במאמר שפרסם כי על וושינגטון לפעול באופן אקטיבי לבלימת ההתקדמות של בייג'ינג, כדי לשמור על יתרון טכנולוגי, והזהיר כי בינה מלאכותית עלולה להעניק לסין הזדמנות "לשלוט צבאית בדמוקרטיות", וש"הובלה סינית בתחום הבינה המלאכותית תהווה סכנה חמורה לארה"ב ולעולם".

פרסומת

בסין הדפו בתוקף את הטענות של מנכ"ל אנת'רופיק. דובר משרד החוץ הסיני כינה את דבריו "הפחדה" והוסיף שהקו שעולה מדבריו "רק ישבש את תהליך קביעת כללי הממשל הגלובליים בתחום הבינה המלאכותית, דבר שאינו משרת את האינטרסים של איש".

אך גם בבייג'ינג חוששים מהתפתחות מהירה ולא מבוקרת של בינה בלאכותית. במאמר חריג שפרסם בכיר במודיעין במדינה הוא כתב כי הטכנולוגיה עלולה לאיים על אחיזתו של המשטר הסיני בשלטון.

ראש משרד ביטחון המדינה של סין, צ'ן יישין, כתב כי "כוחות עוינים ואנשים בעלי מניעים נסתרים" עושים שימוש לרעה בבינה מלאכותית כדי לנהל "מלחמת תעמולה ומלחמה קוגניטיבית נגדנו, המאיימות ישירות על הביטחון הפוליטי שלנו, על הביטחון המוסדי שלנו ועל הביטחון האידאולוגי שלנו".

פרסומת

במאמר הוא טען כי יש להגביר את השליטה של המפלגה הקומוניסטית בבינה המלאכותית ולפיקוח ממשלתי מחמיר יותר. לדבריו, הדבר נחוץ כדי להגן על היציבות הפוליטית בתוך המדינה; להתגונן מפני מתקפות סייבר וקמפיינים של דיסאינפורמציה.