N12
פרסומת

טראמפ חתם על צווים חדשים נגד הענקת אזרחות אוטומטית לילדי זרים הנולדים בארה"ב

המהלך מגיע לאחר שבית המשפט העליון פסל צו קודם של הנשיא בנושא • טראמפ: "הייתה לנו החלטה מצערת מאוד, אנחנו מבצעים התאמות"

N12
פורסם:
דונלד טראמפ
דונלד טראמפ עם הצווים הנשיאותיים | צילום: רויטרס
הקישור הועתק

החדשות בקצרה:

  • נשיא ארה"ב דונלד טראמפ חתם על שני צווים נשיאותיים חדשים.
  • המהלך נועד למנוע הענקת אזרחות אוטומטית לחלק מהילדים שנולדו בארה"ב.
  • הצווים נחתמו לאחר שבית המשפט העליון פסל צו קודם בנושא ברוב של שישה נגד שלושה.
  • אחד הצווים מתמקד במאבק ב"תיירות לידה" של מבקרים המגיעים כדי ללדת.
  • הצו השני מרחיב את הגדרת האנשים שאינם זכאים לאזרחות מכוח לידה.
  • טראמפ: "הייתה לנו החלטה מצערת מאוד בעליון, לכן אנחנו מבצעים התאמות".

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ חתם בלילה שבין חמישי לשישי על שני צווים נשיאותיים חדשים המיועדים למנוע הענקת אזרחות לחלק מהילדים שנולדו במדינה, כך פרסמו ב-CBS. המהלך מגיע לאחר שבית המשפט העליון פסל צו קודם של הנשיא שנועד לבטל את האזרחות מכוח לידה. טראמפ הבהיר במהלך טקס החתימה בחדר הסגלגל כי בכוונתו להמשיך במאמצים אלו למרות הפסיקה.

דברי הנשיא טראמפ בטקס

  • הנשיא התייחס לפסיקת בית המשפט העליון שפסלה את הצו הקודם שלו. "הייתה לנו החלטה מצערת מאוד בבית המשפט העליון בנוגע לאזרחות מכוח לידה, זה היה קרוב", אמר טראמפ. "אבל החלטה מאוד מאוד מצערת. לכן אנחנו מבצעים התאמות".
  • בית המשפט העליון פסק ברוב של שישה נגד שלושה כי הצו הראשון של הנשיא, שהוצא ביומו הראשון בתפקיד ב-2025, אינו חוקי ואינו תואם את התיקון ה-14 לחוקה. כשנשאל אם הוא מאמין שהצווים החדשים יעמדו במבחן חוקתי, השיב טראמפ: "אני חושב שכן".

המאבק ב"תיירות לידה"

  • סגן ראש הסגל בבית הלבן, סטיבן מילר, הסביר כי אחד הצווים מתמקד ב"תיירות לידה" מסחרית. לדבריו, מדובר באנשים המגיעים לארה"ב במסווה של תיירים במטרה ללדת ולהעניק לילדיהם אזרחות אוטומטית.

דברי מילר

פרסומת
  • "הרעיון שאנשים מגיעים לכאן ומעמידים פנים שהם תיירים, אומרים שהם רוצים ללכת לדיסנילנד או לבקר באנדרטה, אבל הסיבה האמיתית היא ללדת ילד", אמר מילר. "זה נותן להם גישה להטבות רווחה, לקלפיות ולכל שאר הזכויות והפריבילגיות ששייכות אך ורק לאמריקנים".

הרחבת הגדרת חוסר הזכאות

  • הצו השני שעליו חתם הנשיא מרחיב את רשימת האנשים שאינם זכאים לאזרחות מכוח לידה. בין היתר, הצו מכוון לילדים של אזרחים זרים המבצעים פעולות לובי עבור ממשלות זרות.
  • הנשיא טען כי התיקון ה-14 לחוקה, העומד בבסיס פסילת הצו הקודם, נועד במקור לטפל בתוצאות העבדות בלבד. "זה נעשה מיד לאחר מלחמת האזרחים", אמר טראמפ. "זה היה עבור התינוקות של העבדים".

רקע

  • התיקון ה-14 לחוקת ארצות הברית, שנכנס לתוקף ב-1868, קובע כי "כל בני האדם שנולדו או התאזרחו בארצות הברית, וכפופים לסמכות השיפוט שלה, הם אזרחי ארצות הברית והמדינה שבה הם מתגוררים".
  • הנשיא טראמפ הביע את תסכולו מהסעיף וטען כי המטרה המקורית של התיקון הייתה מצומצמת יותר מהפרשנות המקובלת כיום.
  • האתר אקסיוס היה הראשון לדווח על כוונת הנשיא לחתום על הצווים החדשים.