דוברת הבית הלבן התייחסה להצעה האיראנית ואמרה שמתקיימים דיונים לגבי הנושא. לוויט הדגישה שתשובתו של הנשיא טראמפ לעניין "תישמע בקרוב".
שר החוץ האמריקני תוקף: "איראן? רצינית בלקנות זמן"
דוברת הבית הלבן: "דנים בהצעה האיראנית, הנשיא ייתן את תשובתו בקרוב" • נתניהו על לבנון: "המלאכה לא הושלמה" • פוטין נועד עם עראקצ'י וקיבל מסר מח'אמנאי • הנחיות פיקוד העורף נשארות ללא שינוי עד מחר בשעה 20:00 • חיזבאללה שיגר רחפן נפץ לעבר הכוחות בדרום לבנון • צה"ל תוקף בעומק המדינה - באזור הבקעא


תקציר האירועים
- פוטין נועד עם עראקצ'י: העביר לי מסר מח'אמנאי
- רוביו על מצר הורמוז: "אי אפשר לקבל מציאות שבה האיראנים קובעים מי רשאי לעבור שם"
- הנחיות פיקוד העורף נשארות ללא שינוי עד מחר בשעה 20:00
- בכיר בחיזבאללה: "נשתמש בטקטיקות של שנות ה-80 ונפעיל קבוצות של מתאבדים"
יום שני, 27.04.26
דוברת הבית הלבן קרוליין לוויט: "דנים בהצעה האיראנית"
נתניהו בכנס הפיקוד הבכיר של צה"ל על המצב בלבנון: "המלאכה לא הושלמה"
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בכנס של סגל הפיקוד הבכיר של צה"ל: "אנחנו תוקפים כמו עכשיו - גם ברצועת הביטחון, גם צפונית לרצועת הביטחון, גם צפונית לליטני. חופש הפעולה שלנו לסכל איומים - איומים מיידיים ואיומים מתהווים, זה ההסכם שעשינו עם ארה"ב וגם עם ממשלת לבנון".

נתניהו הוסיף: "אני לא משלה את עצמי שהדבר הזה יבוא בקלות, אני גם לא חושב, אני אומר את זה ביושר - המלאכה לא הושלמה. יש עדיין שני איומים מרכזיים מלבנון, מחיזבאללה: איום הרקטות 122, איום הרחפניים והכטב"מים".
רוביו: "למרבה הצער, הקיצוניים בעלי החזון האפוקליפטי הם אלה שמחזיקים בכוח באיראן"
שר החוץ אמריקני מרקו רוביו בריאיון לרשת פוקס, בתגובה לשאלה מה המכשול העיקרי להסכם: "לדעתי כולם קיצוניים באיראן. יש קיצוניים שמבינים שהם צריכים לנהל מדינה וכלכלה, ויש קיצוניים שמונעים לחלוטין מתיאולוגיה".

רוביו הוסיף כי "תמיד היה קיים מתח בתוך המערכת בין האיראנים שאומרים 'נהיה קיצוניים, אבל נאזן זאת עם הצורך לנהל מדינה' - לבין הקיצוניים שמחזיקים בחזון אפוקליפטי של העתיד".
הוא סיכם: "למרבה הצער, הקיצוניים בעלי החזון האפוקליפטי הם אלה שמחזיקים בסופו של דבר בכוח במדינה".
עראקצ'י בפגישתו עם פוטין: "ההרגלים ההרסניים של ארה"ב גורמים לעיכוב בהתקדמות הדיפלומטיה"
שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י אמר בפגישתו עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין: "ההרגלים ההרסניים של ארה"ב, במיוחד ההתעקשות על דרישות לא סבירות, שינוי עמדות תכוף, איומים והפרות חוזרות של ההסכמים - גורמים לעיכוב בהתקדמות הדיפלומטיה".

הוא הוסיף לגבי המשך התהליך: "איראן, בהתחשב בניסיונות הקודמים, במיוחד שתי המתקפות הצבאיות במהלך המשא ומתן, ההתמכרות של ארה"ב לסנקציות וללחץ כלכלי, וכן המשך השוד הימי נגד כלי שיט מסחריים איראנים - תקבל החלטה מתאימה לגבי התהליך הדיפלומטי".
יועצו של ח'אמנאי: "אף מדינה אינה מסוגלת לחסום את יצוא הנפט של איראן"
מוחסן רזאאי, יועצו של המנהיג העליון ח'אמנאי כתב ברשת X כי "אף מדינה אינה מסוגלת לחסום את יצוא הנפט של איראן. לנשיא ארה"ב מומלץ שבמקום להתרברב, יתמקד בהסדרת הכאוס השורר בממשל, בכלכלה ובכוחות המזוינים של אמריקה".
קנצלר גרמניה בביקורת חריפה על טראמפ: "אומה שלמה מושפלת על ידי ההנהגה האיראנית"
קנצלר גרמניה פרידריך מרץ אמר שארה"ב מושפלת על ידי איראן בכך שהיא שולחת בכירים עד לפקיסטן כדי לקיים משא ומתן - ואז הם חוזרים בלי תוצאות: "האיראנים הם כמובן מיומנים מאוד במשא ומתן, או ליתר דיוק, מיומנים מאוד בהימנעות ממשא ומתן, בכך שהם נותנים לאמריקנים לנסוע לאיסלאמאבאד ואז לחזור בלי שום תוצאה".

הוא המשיך בביקורת ומסר: "אומה שלמה מושפלת על ידי ההנהגה האיראנית, ובמיוחד על ידי מה שמכונה משמרות המהפכה. ולכן אני מקווה שזה יסתיים מהר ככל האפשר".
פוטין נועד עם עראקצ'י: העביר לי מסר מח'אמנאי
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין נפגש בסנט פטרסבורג עם שר החוץ של איראן עבאס עראקצ'י, והודיע כי קיבל ממנו מסר מהמנהיג העליון מוג'תבא ח'אמנאי.

האפשרויות העומדות בפני טראמפ לקראת כינוס צוות יועציו לביטחון לאומי
נשיא ארצות הברית טראמפ צפוי לכנס הערב את צוות יועציו לביטחון לאומי לגבי המלחמה עם איראן כדי לחשוב מה לעשות הלאה. טראמפ באופן כללי היה רוצה שהמלחמה תסתיים, אך התנאים בשטח כרגע אינם מאפשרים לו לעשות זאת. הסיבות לכך הן שמבחינה מעשית מצר הורמוז עוד סגור ואילו מבחינה פוליטית, סיום המלחמה עכשיו - משמעותו כניעה לאיראנים.
הנשיא האמריקני מחפש דרך כלשהי שמצד אחד תשבור את המבוי הסתום, אך מצד שני לא תביא לחידוש המלחמה לגמרי, כיוון שכאמור טראמפ אינו מעוניין בכך. עם זאת, אם לא תהיה לו ברירה וזו תהיה האופציה היחידה שתישאר לו - הוא ככל הנראה יצטרך לעשות זאת.
רוביו על מצר הורמוז: "אי אפשר לקבל מציאות שבה האיראנים קובעים מי רשאי לעבור שם"
שר החוץ האמריקני מרקו רוביו מסר בריאיון לרשת פוקס: "אני חושב שהאיראנים רציניים בעיקר לגבי חילוץ עצמם מהבוץ שבו הם נמצאים. כל הבעיות שהיו לאיראן נותרו בעינן. עכשיו יש להם חצי מכמות הטילים, אין מפעלים, אין צי ימי ואין חיל אוויר. כל זה הושמד. אז כן, אני חושב שהם רציניים בנוגע למציאת דרך לקנות לעצמם עוד זמן".

על מצר הורמוז אמר רוביו: "מדובר בנתיבי שייט בין לאומיים, אי אפשר לקבל מציאות שבה האיראנים קובעים מי רשאי לעבור שם וכמה צריך לשלם להם". שר החוץ האמריקני התייחס למנהיג באומרו: "אני חושב שעכשיו שיש מנהיג עליון שאמינותו עדיין לא נבחנה, שהגישה אליו מוטלת בספק, שלא נראה בפומבי באופן גלוי, ושלא שמענו את קולו, זה יוצר מתיחות בתוך המערכת".
הנחיות פיקוד העורף נשארות ללא שינוי עד מחר בשעה 20:00
דובר צה"ל הודיע כי בתום הערכת מצב, מדיניות ההתגוננות של פיקוד העורף נותרת ללא שינוי ותהיה בתוקף עד מחר (שלישי) בשעה 20:00.
שר החוץ גדעון סער נפגש עם שליחת האו"ם ללבנון, ז'נין הניס-פלאסחארט
שר החוץ גדעון סער נפגש עם שליחת האו"ם ללבנון ז'נין הניס-פלאסחארט. בפגישה הבהיר שר החוץ סער כי חיזבאללה ממשיך להפר את הפסקת אש, בניגוד לאינטרס של לבנון, ובכך מערער אותה.
שר החוץ סער אמר לשליחה כי בלחץ המשטר האיראני הצטרף חיזבאללה למלחמה נגד ישראל ב-2 במרץ ושיגר לעברה מאז כ-10,000 טילים, רקטות ומל"טים. השר סער אמר כי חלק גדול מהתקיפות האלו בוצע ליד עמדות ומוצבים של יוניפי"ל.
צה"ל: חיזבאללה שיגר רחפן נפץ לעבר הכוחות, אין נפגעים
צה"ל הודיע שחיזבאללה שיגר רחפן נפץ לעבר כוחות צה"ל הפועלים בדרום לבנון, דרומית לקו ההגנה הקדמי. הרחפן התפוצץ בסמוך לכוחות, ללא נפגעים.
בכיר בחיזבאללה: "נשתמש בטקטיקות של שנות ה-80 ונפעיל קבוצות של מתאבדים"
בכיר צבאי בחיזבאללה לאל-ג'זירה בעקבות התקיפה בבקעא: "נשתמש בטקטיקות של שנות ה-80 ונפעיל קבוצות של מתאבדים כדי למנוע את התבססות האויב. קבוצות גדולות של מחבלים פרוסות באזור הכבוש, בהתאם לתוכניות שהוכנו מראש. משימת המתאבדים היא להתמזג עם קצינים וחיילים של האויב בתוך הכפרים הלבנוניים הכבושים"
התקיפה בבקעה אושרה במהלך הלילה, מהווה עליית מדרגה בתקיפות
התקיפה בבקעא (בקעת הלבנון) - אושרה בקבינט במהלך הלילה, שונה מכל מה שראינו בימים האחרונים. בנוסף, הותקפו גם כמה יעדים בדרום לבנון, אך לא בביירות.
צה"ל תוקף בעומק לבנון - באזור הבקעא
הצבא החל לתקוף תשתיות של חיזבאללה בעומק לבנון, באזור הבקעא ובאזורים נוספים בדרום המדינה.



נשיא לבנון הודף את הביקורת של חיזבאללה: "בגידה היא לגרור את הארץ שלך למלחמה"
כמה שעות אחרי ההצהרה שפרסם נעים קאסם, נשיא לבנון ז'וזף עאון עונה לביקורת: "עוד לפני תחילת המשא ומתן, יש מי שכבר החלו לירות חיצי ביקורת והאשמות בבגידה, ולטעון שאנחנו הולכים למו”מ מתוך כניעה. לאלו אנחנו אומרים - חכו שהמשא ומתן יתחיל, ואז תשפטו לפי התוצאה. מה שאנחנו עושים אינו בגידה. הבגידה היא של מי שגורר את ארצו למלחמה למען אינטרסים חיצוניים".
"עד מתי ימשיכו תושבי דרום לבנון לשלם את מחיר מלחמותיהם של אחרים על אדמתנו? לו היא הייתה מתרחשת למען לבנון, היינו תומכים בה, אך כשהמטרה היא לשרת אינטרסים של אחרים, אני דוחה אותה לחלוטין. מטרתי היא להגיע לסיום מצב המלחמה עם ישראל, דרך הסכם הפסקת אש. האם הסכם הפסקת האש היה השפלה? אני לא אקבל הסכם השפלה".
מזכ"ל חיזבאללה: "יש להפסיק את המו"מ הישיר"
מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם פרסם הצהרה כתובה והיא שודרה בכלי תקשורת שמזוהים עם ארגון הטרור: "האויב הגיע למבוי סתום, וההתנגדות נמשכת, חזקה ולא ניתן להביס אותה. אנחנו דוחים את המו"מ הישיר באופן מוחלט, ועל אנשי השלטון לדעת כי תפקודם לא יועיל ללבנון ולא יועיל להם. על השלטון להפסיק את המו"מ הישיר עם האויב הישראלי ולנקוט מו"מ בלתי ישיר. נשק ההתנגדות נועד להדוף תוקפנות ולהגן על הקיום, לא נוותר על הנשק ועל ההגנה".
קאסם המשיך: "המשא ומתן הישיר ותוצאותיו כאילו אינם קיימים עבורנו, ואינם מעניינים אותנו בכלל. אנחנו ממשיכים בהתנגדות ההגנתית על לבנון ועם עימה, ולא נחזור למה שהיה לפני 2 במרץ, נגיב על התוקפנות הישראלית ונעמוד מולה. לא משנה כמה האויב יאיים, לא נסוג ולא נובס".
צה"ל: בתוך ימים הושמדו יותר מ-50 תשתיות טרור בלבנון
דובר צה"ל מסר הבוקר כי כוחות חטיבת גולני השמידו במהלך הימים האחרונים יותר מ-50 תשתיות טרור בלבנון ובהן מתחם תת-קרקעי ששימש את חיזבאללה. בנוסף, בפעילות אחרת אותר מחסן עם אמצעי לחימה רבים בחדר ילדים. בין אמצעי הלחימה שאותרו: מטענים, נשקים מסוג קלאצ'ניקוב, רימונים, רקטות RPG, מקלעים, תחמושת וציוד לחימה.
בצה"ל הוסיפו כי באירוע אחר אתמול, מחבלים שיגרו רחפן נפץ לעבר כוחות שפועלים בדרום לבנון, מדרום לקו ההגנה הקדמי. זמן קצר לאחר מכן, יורט הרחפן. "צה"ל ימשיך לפעול למול איומים כלפי אזרחי מדינת ישראל וכוחות צה"ל, ופועל בהתאם להנחיות הדרג המדיני".
עדות נתניהו בוטלה מנימוקים ביטחוניים
כבר חודשיים שרה"מ לא העיד במשפטו הפלילי בגלל המלחמה, וכשעה לפני חידוש המשפט - עורך דינו של רה"מ ביקש לבטל את הדיון בשל סיבות ביטחוניות.
צה"ל מאשר: חיזבאללה שיגר כטב"ם לעבר יישובי הצפון
צה"ל אישר שחיזבאללה שיגר כטב"ם לעבר יישובי הצפון.
חשד לחדירת כטב"ם בגליל המערבי
אזעקות בשל חשש מחדירת כטב"ם הופעלו בגליל המערבי ביישובים: ערב אל עראמשה, יערה, חניתה, אדמית, גורנות הגליל, אילון וגורן. לאחר כמה דקות, הודיע פיקוד העורף שהאירוע הסתיים. הפרטים בבדיקה.
4 לוחמי צה"ל נפצעו בתאונה מבצעית - אחד במצב קשה
דובר צה"ל הודיע כי לוחם צה"ל נפצע קשה, לוחם נפצע בינוני ושני לוחמים נוספים נפצעו במצב קל בתאונה מבצעית בבסיס צבאי בדרום הארץ. "הלוחמים פונו לקבלת טיפול רפואי בבית החולים, משפחותיהם עודכנו", נמסר.
בעקבות המצב הביטחוני: הילולת רשב"י במירון תתקיים השנה במתכונת סמלית בלבד
ראש הממשלה הנחה כי אירועי הילולת רבי שמעון בר יוחאי במירון לא יתקיימו השנה במתכונת רבת משתתפים. ההחלטה התקבלה בתום סדרת הערכות מצב ביטחוניות, ובשל המצב בגבול הצפון הוחלט כי האירועים יצומצמו למתכונת סמלית בלבד. ההנחיה נשענת על מדיניות ההתגוננות העדכנית של פיקוד העורף, המגבילה התקהלויות באזור, ועל הערכה כי המצב הביטחוני לא ישתנה עד למועד האירוע. לכתבה המלאה

יום ראשון, 26.04.26
פיקוד העורף: הגבלת התקהלות בכמה יישובים בגליל העליון
בעקבות הפרות חיזבאללה של הפסקת האש, פיקוד העורף מחמיר הנחיות בכמה יישובים בגליל העליון. ביישובים מירון, בר יוחאי, אור הגנוז וספסופה תחול מגבלת התקהלות של עד 1,500 איש. ביתר יישובי הארץ אין הגבלות כלל.








