גורם בבית המלוכה הסעודי ל-N12: "טראמפ יצא למלחמה אבסורדית, איראן תאיץ את מאמציה להשגת נשק גרעיני בדרכים עקיפות"

החדשות בקצרה:
- בסעודיה סבורים כי המערכה נגד איראן דוחפת אותה להאיץ את תוכנית הגרעין.
- גורם בבית המלוכה כינה את המלחמה של טראמפ "אבסורדית" ללא הפלת המשטר.
- לפי הסעודים, טהראן תגביר את מאמציה להשגת נשק להשמדה המונית בחשאי.
- בריאד מעריכים כי התקיפות במפרץ נועדו להפעיל לחץ לעצירת המלחמה.
- הגורם הבהיר כי סעודיה לא תמהר להיכנס לעימות כי "זו לא המלחמה שלנו".

על רקע המגעים המתגברים לסיום המלחמה והניסיונות לייצב מחדש את האזור לאחר ההסלמה במפרץ, בבית המלוכה הסעודי סבורים כי המערכה נגד איראן השיגה את התוצאה ההפוכה: במקום להחליש את טהראן, היא דוחפת אותה להגביר בחשאי את מאמציה הגרעיניים והצבאיים.
אולי טראמפ יחדש את המלחמה באוגוסט הקרוב
גורם סעודי ל-N12
גורם במשפחת המלוכה הסעודית אמר ל-N12: "טראמפ יצא למלחמה אבסורדית - או שהוא מפיל את המשטר האיראני כפי שקודמו בוש הפיל את המשטר בבגדאד ב-2003, או שלא היה צריך לצאת למלחמה הזאת מלכתחילה. איראן כיום תאיץ את מאמציה להשגת נשק גרעיני להשמדה המונית בדרכים עקיפות ומתוחכמות, מחשש למתקפה ישראלית-אמריקנית מפתיעה שתפיל את המשטר בעתיד, והיא גם תנקום על הרוגיה".

לדבריו, בריאד סבורים שהמסר האיראני מופנה בראש ובראשונה לארצות הברית ולישראל. "נכון שהמפרץ נמצא תחת אש איראנית, אבל האויב הראשון של איראן הוא ארה"ב, האינטרסים שלה באזור וישראל. התקיפות שלה נגד מדינות המפרץ נועדו רק להפעיל לחץ כדי לעצור את המלחמה נגדה - ולא יותר מכך".
הגורם הסעודי הבהיר כי "בהתאם להתפתחויות בעתיד נקבל את ההחלטה המתאימה ובאופן ברור" - אך למי שמצפה לראות את ריאד מצטרפת לעימות, הוא שולח מסר: "ההחלטה האחרונה שנקבל תהיה כניסה למלחמה הזאת, כי זו לא המלחמה שלנו, גם אם הסכנה שלה הגיעה אלינו".
"אנחנו מעריכים שטראמפ ירגיע את החלטותיו במזרח התיכון עד לאחרי המונדיאל, ואולי יחדש את המלחמה באוגוסט הקרוב", הוא סיכם.
