N12
פרסומת

הטיול הסתיים באסון: זוג תיירים נפלו אל מותם מגשר באינדונזיה

בני זוג מאוסטריה שהיו בדרכם למפל פופולרי במדינה נפלו כ-20 מטרים אל נהר מתחת, אחרי שגשר העץ עליו הלכו נשבר: "פתאום שמעתי קול חזק מאוד שנשמע כמו ענף גדול שנשבר". הרשויות המקומיות סגרו את האתר לצורך בדיקות בטיחות

גיא רייט
פורסם:
הגשר שקרס באינדונזיה
צילום: רשתות חברתיות לפי סעיף 27א
הקישור הועתק
זוג תיירים מאוסטריה נהרג באינדונזיה אחרי שגשר תלוי קרס במהלך טיול רגלי באי פלורס. אסטריד, 56, ויורגן, 54, צעדו שלשום (ראשון) על גשר עץ באורך כ-50 מטר בדרך למפל הפופולרי קונקה כשהמבנה קרס מתחתיהם. השניים נפלו מגובה של כ-20 מטר אל נהר ומתו אחרי שפגעו בסלעים.

מדריך הטיולים שליווה את הזוג סיפר כי השניים הלכו זה לצד זה וחייכו למצלמה רגע לפני האסון. "פתאום שמעתי קול חזק מאוד שנשמע כמו ענף גדול שנשבר", אמר לכלי תקשורת מקומיים. תמונות מהזירה הראו גשר מפורק עם לוחות עץ חסרים וחלקים מעוותים.

אסון באינדונזיה
הרשויות סגרו זמנית את האזור לצורך בדיקות בטיחות | צילום: מתוך הרשתות החברתיות בהתאם לסעיף 27א' בחוק

לפי הרשויות, בני הזוג הספיקו לעבור רק חלק קטן מהגשר לפני שהוא קרס. צוותי החילוץ נאלצו להתמודד עם מדרונות תלולים וסלעים חלקים כדי לחלץ את הגופות. "שני הקורבנות נמצאו ללא רוח חיים בזירת התאונה", אמר פאתור רחמן, ראש צוות החיפוש וההצלה המקומי. אחרי התאונה, הרשויות סגרו זמנית את האזור לצורך בדיקות בטיחות.