N12
פרסומת

כולל אחד המקומות המאובטחים ביותר: מתקפת ענק של אוקראינה ברוסיה

אסף רוזנצוייג
פורסם: | עודכן:
מתקפה נרחבת של אוקראינה במוסקווה
מתקפה נרחבת של אוקראינה במוסקווה | צילום: רויטרס
הקישור הועתק

החדשות בקצרה

  • אוקראינה ביצעה את אחת ממתקפות הכטב"מים הגדולות ביותר ברוסיה.
  • לפחות ארבעה בני אדם נהרגו במתקפה.
  • כטב"מים פגעו בבית זיקוק לנפט במוסקווה שנחשב ליעד מאובטח ביותר.
  • רוסיה טענה כי יירטה יותר מ-1,000 כטב"מים אוקראיניים בתוך יממה.
  • בתגובה שיגרה רוסיה הלילה מתקפת ענק של טילים וכטב"מים לאוקראינה.
  • למה זה חשוב: המבצע ממחיש שגם אזור מוסקווה אינו חסין מפגיעה.

אוקראינה ביצעה אתמול (ראשון) את אחת המתקפות הגדולות ביותר שביצעה ברוסיה מאז תחילת המלחמה, באיתות נוסף על ההסלמה החמורה במלחמה והתרחקות נוספת מכל אפשרות של הסכם מדיני להפסקת אש. הלילה רוסיה מצידה ביצעה מתקפת ענק נוספת באוקראינה.

לפחות ארבעה בני אדם נהרגו ועשרות נפצעו במתקפת הכטב"מים רחבת ההיקף של אוקראינה על רוסיה, שכללה פגיעות באזור מוסקווה. במהלך התקיפה פגעה אוקראינה בבית זיקוק הנפט באזור הבירה הרוסית, שנחשב לאחד היעדים השמורים והמאובטחים ביותר במדינה.

לפי הרשויות ברוסיה, שלושה בני אדם נהרגו באזור מוסקווה ואדם נוסף נהרג במחוז בלגורוד הסמוך לגבול האוקראיני. משרד ההגנה הרוסי מסר כי מערכות ההגנה האווירית יירטו והשמידו יותר 1,056 כטב"מים אוקראיניים ביותר מתריסר מחוזות בתוך 24 שעות. במהלך הלילה הודיעה רוסיה כי השמידה 556 כטב"מים של אוקראינה.

פרסומת

ראש עיריית מוסקווה סרגיי סוביאנין אמר כי יותר מ-120 כטב"מים יורטו סמוך לעיר. לדבריו, 12 בני אדם נפצעו, רובם סמוך לבית הזיקוק, ונגרם נזק לבנייני מגורים ולמתקני תשתית. הוא הוסיף כי פעילות בית הזיקוק עצמו לא נפגעה.

מושל מחוז מוסקווה, אנדריי וורוביוב, אמר כי אישה נהרגה לאחר שביתה נפגע בעיר חימקי שמצפון-מערב לבירה. בנוסף נהרגו שני גברים בכפר פוגורלקי שבמחוז מיטישצ'י, לאחר שכטב"ם פגע בבית שהיה בבנייה. לדבריו, נגרם נזק למגדלי מגורים ולמתקני תשתית נוספים.

פרסומת

גם נמל התעופה הבין-לאומי שרמטייבו, הגדול ביותר ברוסיה, דיווח כי שרידי כטב"מים נפלו בשטחו, אך לא גרמו לנזק. ברשתות החברתיות פורסמה תמונה של אש בוערת בשטח נמל התעופה. משרד התחבורה הרוסי מסר כי יותר מ-32 טיסות עוכבו בעקבות מגבלות זמניות שהוטלו במהלך הלילה ושעות הבוקר מטעמי בטיחות.

אחת הפגיעות במבנה מגורים באזור מוסקווה אתמול נגרמה כתוצאה משיגור כושל של טיל ממערך ההגנה האווירית בבירה.

באוקראינה הציגו את המתקפה כחלק מהרחבת קמפיין התקיפות ארוכות הטווח נגד מטרות בעומק רוסיה. קייב פיתחה בשנים האחרונות מערך של כטב"מי תקיפה מדויקים לטווח ארוך, שמאפשרים לה לפגוע במטרות מרוחקות הרחק מקווי החזית. המתקפה אתמול מסמלת את המטרה של אוקראינה לייצר לאוכלוסייה הרוסית את התחושה שהמלחמה עוברת לשטחם, וכבר אינה מרוחקת מהם מבחינה גאוגרפית.

פרסומת

נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי אמר כי התקיפות הן תגובה ישירה על המתקפות הרוסיות האחרונות על ערי אוקראינה. לדבריו, "התגובות שלנו להארכת המלחמה מצד רוסיה ולתקיפות שלה נגד הערים והקהילות שלנו מוצדקות לחלוטין".

זלנסקי פרסם סרטון שבו נראו עמודי עשן שחור, אש וכטב"מים באוויר, וטען כי אוקראינה הצליחה לפגוע במטרות המרוחקות יותר מ-500 קילומטרים מהגבול למרות ריכוז גבוה במיוחד של מערכות הגנה אווירית סביב מוסקווה.

דונלד טראמפ, וולודימיר זלנסקי
דונלד טראמפ, וולודימיר זלנסקי | צילום: רויטרס

"המדינה שלהם חייבת לסיים את המלחמה", כתב זלנסקי ברשת X. בהמשך אמר כי הפעילות הצבאית המוגברת של אוקראינה יוצרת לדבריו "שינוי במאזן הפעולות בחזית".

המטה הכללי של צבא אוקראינה מסר כי אחת התקיפות גרמה לשרפה במפעל סמוך למוסקווה שמייצר אמצעי לחימה מדויקים. בנוסף נטען כי הותקפה נקודת פיקוד האחראית להפעלת כטב"מים באזור דונייצק שבמזרח אוקראינה הכבושה בידי רוסיה.

פרסומת

שירות הביטחון האוקראיני הודיע כי במסגרת מבצע משותף עם הצבא הותקפו גם בית זיקוק במוסקווה ושתי תחנות לשאיבת נפט באזור. לפי ההודעה, התקיפות נועדו להמחיש כי גם אזור מוסקווה, שנחשב למוגן ביותר ברוסיה, אינו חסין.

לא שקט בקרמלין
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין | צילום: Contributor/Getty Images

התקיפות האחרונות מצטרפות לגל הולך וגובר של מתקפות הדדיות ארוכות טווח בין הצדדים. באוקראינה אמרו כי המבצע הנוכחי הגיע לאחר מתקפה רוסית גדולה במיוחד על קייב בסוף השבוע, שכללה כמעט 1,500 כטב"מים ועשרות טילים ביממה אחת בלבד, מתקפה שגבתה את חייהם של 24 אזרחים אוקראינים, בהם שלושה ילדים.

פרסומת

אחרי מתקפת הענק של אוקראינה אתמול - הלילה רוסיה ביצעה מתקפה ענקית משלה. חיל האוויר של אוקראינה הודיע שהפיל ארבעה מתוך 22 טילים ו-524 מתוך 546 כטב"מים ששיגר צבא רוסיה. עשרות בני אדם נפצעו בפגיעות, בין השאר, בערים דנייפרו ואודסה.