פוטין: מאמין שהמלחמה באוקראינה מתקרבת לסופה
נשיא רוסיה אמר לכתבים כי "העניין מגיע לסיומו", יותר מ-4 שנים לאחר שפרצה המלחמה • פוטין הוסיף: רוסיה קרובה לעסקת גז ונפט גדולה עם סין • האמירה הדרמטית: בזמן הפסקת האש בין רוסיה לאוקראינה, שצפויה להסתיים ביום שני


נשיא רוסיה ולדימיר פוטין אמר אמש (שבת) כי הוא מאמין שהמלחמה באוקראינה מתקרבת לסופה, יותר מ-4 שנים לאחר שפרצה. בשיחה עם כתבים אמר פוטין: "אני חושב שהעניין מגיע לסיומו". דבריו של נשיא רוסיה נאמרים בזמן הפסקת האש הזמנית עם אוקראינה, שנכנסה אתמול לתוקף. פוטין הוסיף גם שרוסיה קרובה לעסקת גז ונפט גדולה עם סין.
הפסקת האש, בת 3 ימים, הוכרזה בידי הנשיא טראמפ שלשום. היא צפויה להסתיים ב-11 במאי, ובמהלכה ישוחררו כ-2,000 שבויים. "אני שמח להודיע על הפסקת האש", כתב טראמפ ב-Truth Social. "ברוסיה יערכו חגיגות לכבוד יום הניצחון, אך באופן דומה, הן יערכו גם באוקראינה, משום שגם הם היו חלק משמעותי במלחמת העולם השנייה".

לדבריו, הפסקת האש תכלול השהייה של כל פעילות קינטית, וגם חילופי אסירים של 1,000 מכל מדינה. "הבקשה הזו הוגשה ישירות על ידי - ואני מעריך את הסכמתם של הנשיאים פוטין וזלנסקי. השיחות על סיום הסכסוך הגדול הזה, הגדול ביותר מאז מלחמת העולם השנייה, נמשכות, ואנחנו מתקדמים יותר ויותר מיום ליום".
גם נשיא אוקראינה זלנסקי אישר את קיומה של הפסקת האש: "קיבלנו את הסכמתה של רוסיה לערוך חילופי שבויים במתכונת של '1,000 תחת 1,000'. אוקראינה פועלת באופן עקבי להשבת עמה הביתה מהשבי הרוסי. הוריתי לצוות שלנו להכין בהקדם את כל הדרוש לחילופי שבויים. אני מודה לנשיא ארה"ב ולצוותו. אנו מצפים שארה"ב תבטיח שהצד הרוסי ימלא את ההסכמים הללו. תחי אוקראינה".
אתמול קיימה רוסיה את המצעד הצבאי השנתי במוסקווה ובערים נוספות במדינה לציון יום הניצחון על הנאצים במלחמת העולם השנייה. באופן חריג, ולראשונה מאז 2008, רוסיה לא הציגה בכיכר האדומה אפילו טנק או רכב קרבי משוריין אחד. במקום זאת, ובאופן שעורר לעג במערב, הוצגו טנקים על מסכים שהוצבו בכיכר.

העובדה שרוסיה לא הצליחה להציג כלים צבאיים כבדים במצעד הצבאי השנתי, שבאופן מסורתי נועד לשמש מפגן כוח עבור פוטין, הייתה עדות נוספת למצבה הקשה של רוסיה בעקבות המלחמה. על פי ההערכות, יותר מ-400 אלף חיילים רוסים נהרגו במלחמה ועוד יותר ממיליון נפצעו ונפלו בשבי. בנוסף הכלכלה הרוסית נמצאת במצב קשה במיוחד.
אם בעבר ניצל פוטין את המצעד הצבאי גם לתצוגת כוח מדינית, היום הוא נראה בעיקר מבודד ומנותק מרוב העולם. לצידו הופיעו נשיא בלארוס אלכסנדר לוקשנקו, נשיא קזחסטן קסים-ג'ומראט טוקאייב ועוד מנהיגים בודדים בלבד, כמו מנהיגי לאוס ומלזיה. אפילו רוברט פיצו, ראש ממשלת סלובקיה והחבר היחיד בנאט"ו ובאיחוד האירופי שהגיע למוסקווה לא השתתף במצעד, ונפגש עם פוטין ביחידות לאחר מכן.

ואם כל זה לא מספיק, אתמול באופן רשמי הושבע פטר מדיאר לתפקיד ראש ממשלת הונגריה החדש, ובכך הסתיים שלטון אורבן ארוך השנים ופוטין סופית איבד את בעל בריתו הקרוב ביותר ביבשת.
