N12
פרסומת

קנצלר גרמניה בביקורת חריפה על טראמפ: "משמרות המהפכה משפילים את ארה"ב"

מרץ בהתבטאות שמדגישה את הפילוג העמוק בין ארה"ב לבנות בריתה בנאט"ו נגד ארה"ב: "האיראנים בבירור חזקים יותר משניתן היה לחשוב בתחילה, לא ברור מה אסטרטגיית היציאה של טראמפ" • "אומה שלמה מושפלת על ידי ההנהגה האיראנית", אמר הקנצלר. "מקווה שזה יסתיים מהר"

אסף רוזנצוייג
פורסם:
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ וקנצלר גרמניה פרידריך מרץ
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ וקנצלר גרמניה פרידריך מרץ, ארכיון | צילום: LUDOVIC MARIN, reuters
הקישור הועתק

קנצלר גרמניה פרידריך מרץ העביר היום (שני) ביקורת חריפה על טראמפ וממשלו, ואמר שארה"ב מושפלת על ידי איראן בכך שהיא שולחת בכירים עד לפקיסטן כדי לקיים משא ומתן - ואז הם חוזרים בלי תוצאות. "לא ברורה לי מה אסטרטגיית היציאה שלארה"ב", אמר מרץ, בעוד אמירה שמדגישה את המתיחות בין ארה"ב לשאר חברות נאט"ו.

"האיראנים בבירור מיומנים מאוד במשא ומתן, או ליתר דיוק, מיומנים מאוד בהימנעות ממשא ומתן - לתת לאמריקנים לנסוע לאיסלאמאבאד ואז לחזור בלי שום תוצאה. אומה שלמה מושפלת על ידי ההנהגה האיראנית, ובמיוחד על ידי מה שמכונה משמרות המהפכה, ולכן אני מקווה שזה יסתיים מהר ככל האפשר", אמר מנהיג גרמניה בשיחה עם תלמידי תיכון בעיירה מרסברג. "האיראנים בבירור חזקים יותר משניתן היה לחשוב בתחילה".

דונלד טראמפ, מצר הורמוז
טראמפ על רקע מצר הורמוז | צילום: רויטרס

בסוכנות הידיעות רויטרס דווח ביום שישי האחרון שמייל פנימי שנחשף הראה כי בארה"ב דנים באפשרות להעניש בעלות ברית נאט"ו שלא סייעו לוושינגטון במלחמה עם איראן, כולל להשעות מדינות חברות מתפקידי מפתח. מרץ שב והדגיש כי בארה"ב לא התייעצו עם גרמניה או כל חברה אחרת בנאט"ו לפני היציאה למבצע "זעם אדיר" ב-28 בפברואר, וכי הוא הביע את מחאתו בנושא בפני טראמפ לא אחת.