דיווח: התסכול של טראמפ מהמגעים עם איראן
הנשיא מתוסכל ממשך הזמן שלוקח לאיראן להשיב להצעות האמריקניות, כך לפי דיווח בניו יורק טיימס • ההמתנה לתשובות האיראניות לעיתים נמשכות ימים ארוכים, בעיקר בגלל הבידוד של מוג'תבא ח'אמנאי • הנשיא מקווה להאיץ את קבלת ההחלטות באיראן, ומודאג מהפשרת הכספים וסוגיית האורניום


ארצות הברית ואיראן מאותות שהמגעים ביניהן הגיעו לישורת האחרונה, ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ מתוסכל מהזמן הרב שלוקח לאיראן להגיב להצעות האמריקניות, כך דווח הלילה (בין שבת לראשון) בניו יורק טיימס. התשובה האיראנית לכל הצעה אמריקנית לוקחת ימים ארוכים בגלל הצורך במתווכות, ביזור המשטר והבידוד של המנהיג העליון מוג'תבא ח'אמנאי, שמסתמך על רשת של שליחים שחוצצים בינו לבין העולם החיצון.
"אנחנו מקבלים את מה שאנחנו רוצים לאט, הם מנהלי משא ומתן קשוחים מאוד. זה לוקח הרבה זמן, אני לא ממהר. אם אתה ממהר אתה לא תגיע לעסקה טובה", אמר טראמפ בריאיון הלילה לכלתו לארה טראמפ ברשת פוקס. הוא הוסיף ש"אנחנו קרובים לעסקה טובה מאוד, אחרת נתחיל עם משרד המלחמה".
כתבנו ברק רביד דיווח הלילה כי בכיר האמריקני אמר כי נאמר לטראמפ שייקח בערך 3 ימים עד שהאיראנים יחזרו עם תשובה לבקשה החדשה שהגיש. "הם ממש מתחבאים במערות והם לא משתמשים בדואר אלקטרוני", אמר הבכיר.
הבכיר הוסיף: "יהיה הסכם. לגבי כמה הוא קרוב - נחכה ונראה. אנחנו מוכנים להמתין כדי שהנשיא יקבל את מה שהוא מבקש. זה יכול להיות שבוע. זה יכול להיות פחות. זה יכול להיות יותר. בתחילת השבוע הבא אנחנו מקווים שיהיה לנו משהו".
השינויים שמבקש טראמפ
הנשיא טראמפ דן בשישי עם יועציו הבכירים על ההצעה לסיום המלחמה, אך הפגישה הסתיימה ללא הודעה רשמית. הנשיא החליט להקשיח את תנאי ההסכם שנדון, והעביר הצעה מתוקנת להסכם. בניו יורק טיימס דווח שטראמפ הביע דאגה מחלקים בהסכם המתגבש שכוללים שחרור והפשרה של כספים איראניים. דווחנו מוקדם יותר שהנשיא רוצה יותר פירוט לגבי האופן שבו ארה"ב תקבל את האורניום המועשר ברמה גבוהה, ואת העיתוי לכך.

עוד דווח שההצעה החדשה והנוקשה יותר של טראמפ נועדה בין היתר להאיץ את תהליך קבלת ההחלטות באיראן באמצעות הפעלת לחץ לקבל את המסגרת שכבר הועברה לאישורו של המנהיג העליון מוג'תבא ח'אמנאי.
הסכם המסגרת שנדון בין ארצות הברית לאיראן קובע חלון זמן של 60 יום למשא ומתן על סוגיות נוספות, מעבר לפתיחת מצר הורמוז, הסרת המצור הימי ועוד כמה סוגיות שיוכרעו כבר בהסכם הנוכחי. הנושאים הראשונים שיידונו יהיו כיצד להיפטר ממאגר האורניום המועשר של איראן וכיצד להגביל העשרה נוספת של אורניום.
"אני מעדיף עסקה כי נוכל לפתוח את מצר הורמוז מיד עם החתימה. ההבטחה האחת שאני חייב לקבל זה שלא יהיה להם נשק גרעיני, הם הסכימו לזה", אמר הנשיא הלילה.
