N12
פרסומת
עדכונים שוטפים

במשמרות המהפכה הגיבו לטראמפ: "אנחנו נחליט מתי המלחמה תסתיים"

נשיא ארצות הברית בהצהרה פומבית: "האיראנים היו צריכים להיכנע - הם עוד ייכנעו" • בפוסט נוסף איים על איראן, במידה ותעצור את זרימת הנפט במצר הורמוז: "מוות, אש וזעם ירדו עליהם" • אזעקות בשל ירי משולב מאיראן ומלבנון הופעלו בצפון הארץ, לא ידוע על נפגעים • צה"ל פתח בגל תקיפות באיראן, בטהראן דיווחו על הפסקות חשמל

כתבי N12
עודכן:
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ | צילום: reuters
הקישור הועתק
מהחדש לישן

היום, 10.03.26

משמרות המהפכה: "אנחנו נחליט מתי המלחמה תסתיים"; טראמפ איים: "מוות, אש וזעם ירדו עליהם"

בתקשורת האיראנית דווח כי משמרות המהפכה הגיבו להצהרת הנשיא טראמפ ואמרו: "אנחנו אלו שנחליט מתי המלחמה תסתיים". עוד אמרו במשמרות המהפכה כי טהראן לא תאפשר לייצא ליטר אחד של נפט מהאזור אם יימשכו תקיפותיהן של ארה"ב וישראל. "הביטחון באזור יהיה לכולם - או לאף אחד", אמרו במשמרות המהפכה.

בהמשך לדברים אלה, הנשיא טראמפ פרסם פוסט ב-Truth Social וכתב: "אם איראן תעשה משהו שיעצור את זרימת הנפט בתוך מצר הורמוז, היא תיפגע על ידי ארה"ב חזק פי עשרים ממה שנפגעה עד כה. בנוסף, נפגע במטרות שקל מאוד להשמיד, דבר שיהפוך את זה לכמעט בלתי אפשרי עבור איראן להיבנות מחדש כאומה - אי פעם. מוות, אש וזעם ירדו עליהם - אבל אני מקווה ומתפלל שזה לא יקרה! זו מתנה מארה"ב לסין ולכל אותן מדינות שמשתמשות רבות במצר הורמוז. אני מקווה שזו מחווה שתוערך מאוד".

הקישור הועתק

התרעות הופעלו בצפון בשל חדירת כלי טיס עוין, אך האירוע התברר כזיהוי שווא

אזעקות הופעלו בכפר ורדים, געתון, יחיעם, מעלו תרשיחא, הילה ויישובים רבים נוספים בגליל בשל חדירת כלי טיס עוין. בסופו של דבר, ההתרעות התבררו כזיהוי שווא - ופיקוד העורף הכריז כי האירוע הסתיים.

הקישור הועתק

טראמפ: המלחמה באיראן תסתיים בקרוב מאוד

הנשיא טראמפ אמר הערב במסיבת העיתונאים כי ארצות הברית מקדימה בהרבה את לוח הזמנים של המבצע באיראן. "אנחנו קרובים לסיום", אמר הנשיא. עוד הוא הוסיף כי המלחמה "תסתיים בקרוב", אך השיב בשלילה כשנשאל האם היא תסתיים השבוע.

הקישור הועתק

רצף אזעקות בצפון בעקבות ירי משולב מאיראן ולבנון

מספר שיגורים נפלו בשטחים פתוחים, לא התקבלו במד"א דיווחים על נפגעים.

הקישור הועתק

אתמול, 09.03.26

טראמפ: "מנהיגי איראן חוסלו - או שהם סופרים את הדקות עד שיחוסלו"

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר הערב כי "ארה"ב לא תנוח עד שהאויב יובס בצורה מוחלטת". האו הבהיר: "יחד עם ישראל אנחנו משמידים את האויב. היכולות של איראן נהרסות. מנהיגי איראן חוסלו - או שהם סופרים את הדקות עד שיחוסלו. הם היו צריכים להיכנע לפני יומיים, אבל הם לא נכנעו. הם עוד ייכנעו".

לדברי טראמפ, "אם לא היינו מפציצים את מתקני הגרעין של איראן ביוני - ישראל כבר הייתה נמחקת כי היה לאיראן נשק גרעיני".

עוד סיפר הנשיא: "הטבענו עשרות ספינות איראניות. שאלתי את אנשי הצבא למה הטבעתם את הספינות ולא לקחתם את הספינות כדי שנשתמש בהן. הם אמרו שהם פשוט אוהבים להטביע ספינות. אנחנו כבר ניצחנו בדרך מסוימת, אבל לא ניצחנו מספיק. אנחנו נחושים להשיג את הניצחון המוחלט על משטר הטרור הזה".

הקישור הועתק

צה"ל פתח בגל תקיפות באיראן

לפי הדיווחים מאיראן, התקיפות מתרחשות בטהראן, כרג', אספהאן ותבריז. הפסקות חשמל רבות בטהראן כתוצאה מהתקיפות. עיתונאי סוכנות הידיעות AFP בטהראן טוען: ניתן לומר שהתקיפות הלילה בטהראן גדולות וחזקות יותר מבימים הקודמים.

הקישור הועתק

הקרמלין: פוטין שוחח עם טראמפ והציע פתרונות לסיום המלחמה באיראן

הקישור הועתק